Telefoonverbod op school? Niet voor scholieren uit Echt

25.05.24
Een algeheel telefoonverbod op de middelbare school. Sommige scholen volgen dat advies van de overheid, andere scholen kiezen voor de gulden middenweg en werken met een telefoonzak. Zo ook het Collect College in Echt. Tot blijdschap van leerlingen die niet moeten denken aan een totaal verbod.
Deel bericht

Fysiotherapie-opleiding van Avans+ afgekeurd: 20 studenten blijven met waardeloos diploma achter

25.05.24
De opleiding psychosomatische fysiotherapie bij Avans+ kost 20.000 euro. Maar kort voor hun afstuderen krijgen de studenten te horen dat beroepsorganisatie NFP de kwaliteit ondermaats vindt. De opleiding wordt afgekeurd en hun diploma daarmee waardeloos.
Deel bericht

Leraren willen net als zorgpersoneel compensa­tie long covid: ‘Maatschap­pij draaide door over hun rug’

25.05.24
Ook leraren die door long covid hun baan verloren, hebben recht op compensatie van de overheid. Dat schrijft vakbond CNV in een brief aan het kabinet. Volgens de vakbond hebben leraren tijdens de coroperiode onder risicovolle omstandigheden hun werk gedaan. ,,Dat deden ze omdat we dat als maatschappij van hen vroegen. Hen nu aan hun lot overlaten is volkomen unfair.”
Deel bericht

Nabestaanden schietpartij op basisschool klagen Meta en maker Call of Duty aan

25.05.24
De families van slachtoffers van een schietpartij op een basisschool in Uvalde in Texas dagen Meta en de maker van videogame Call of Duty voor de rechter. Ze stellen dat de techgiganten ook verantwoordelijkheid dragen, omdat de tienerschutter gebruikmaakte van hun producten. De nabestaanden hebben ook nog een rechtszaak aangespannen tegen Daniel Defense, de producent van het geweer dat de 18-jarige dader bij de schietpartij gebruikte.
Deel bericht

Blog | Klachtenregen

25.05.24
Het lijkt een sport te zijn geworden om ieder jaar meer klachten in te dienen dan het jaar daarvoor. We zijn pas halverwege de examenperiode en er zijn meer dan 290.000 klachten ingediend (vorig jaar 312.000). Natuurlijk zullen er veel terechte en gegronde klachten zijn, maar nu al meer dan een kwart miljoen?
Deel bericht

Winnaars Kinderjury 2024 bekend

25.05.24
Thomas van Grinsven en Rutger Vink hebben met hun boek De avonturen van Rutger, Thomas en Paco – Het Pretpark met illustraties van Sabine van der Stadt (Billy Bones) de Kinderjury 2024 gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar wint Kevin Hassing met zijn boek Mus en kapitein Kwaadbaard en de wraak van de furie met illustraties van Linde Faas (Luitingh-Sijthoff).
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)