Jongen (18) uit zwemplas gered en gereanimeerd tijdens schoolreisje

24.06.24
Een 18-jarige jongen is maandagochtend uit een waterplas in Volkel gered en gereanimeerd. Dat gebeurde bij BillyBird Park Hemelrijk. De jongen zit volgens de politie op speciaal onderwijs. Hij was met een schoolreisje bij het recreatiepark, dat een grote speeltuin heeft en een zwemplas.
Deel bericht

Geen harde cijfers over economische schade door bezuinigingen op onderwijs, zegt CPB

24.06.24
“Uiteindelijk is het toch een beetje: wat je erin stopt, krijg je eruit” Over de economische schade op de lange termijn door de bezuinigingen op onderwijs en onderzoek van het nieuwe kabinet kun je weinig zeggen, aldus de directeur van het CPB. Hij heeft dan ook weinig vertrouwen in partijen die wel zeggen dat er harde cijfers op te plakken zijn.
Deel bericht

Schattige EK-video van basisschool is hit: 'We weten niet wat ons overkomt'

24.06.24
De leerlingen van basisschool De Diamant uit Someren zijn ineens lokale filmsterren. Een EK-filmpje van de school scoort als een malle op Facebook. De leerlingen van de basisschool playbacken al feestend en hossend op het nummer Oranjebewaarder van Marco Schuitmaker. "We weten niet wat ons overkomt", zegt directeur Willeke Kremers.
Deel bericht

Beveiligingsmaatregelen bij 59 wetenschappers en universiteitsmedewerkers

24.06.24
Tussen november 2022 en december 2023 zijn er bij 59 wetenschappers en stafleden van universiteiten beveiligingsmaatregelen genomen. Die maatregelen varieerden van het weghalen van contactgegevens op websites tot het fysiek verplaatsen van mensen, staat in de Monitor externe intimidatie, haat en bedreiging van wetenschappers.
Deel bericht

E-mailadressen van 60.000 mensen met studieschuld waren korte tijd online in te zien door datalek

24.06.24
De e-mailadressen van 60.000 mensen met een studieschuld waren korte tijd online in te zien door een datalek bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Een ethische hacker ontdekte in de avond van 30 mei het datalek en meldde dit meteen.
Deel bericht

Shaquille gaat al 2 jaar niet naar school: "Angst voor alles wat met school te maken had"

24.06.24
Het aantal kinderen dat thuis zit zonder onderwijs en daarmee niet tot nauwelijks naar school gaat, groeit in de afgelopen jaren. In één jaar tijd groeide het aantal in het voortgezet onderwijs met ongeveer 17 procent, terwijl er ook een heel grote groep is die wel thuiszit, maar bij wie het onbekend is. Shaquille is zo'n thuiszitter. Hij is twee jaar niet naar school geweest door angsten, maar gaat het volgend jaar opnieuw proberen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)