Waaraan moet een reguliere basisschool voldoen zodat leerlingen uit het speciaal onderwijs tot succesvol leren komen?

09.10.24
Luisteren naar kinderen en hun ouders, en een professionele zorgstructuur op school dragen bij aan het succesvol terugplaatsen van leerlingen uit het speciaal onderwijs. Daarnaast is het belangrijk dat leerkrachten hoge verwachtingen hebben van al hun leerlingen en diversiteit waarderen. Voor leerlingen die na terugplaatsing ook jeugdhulp nodig hebben, is een goede samenwerking tussen school en jeugdhulporganisaties essentieel.
Deel bericht

[EduAd] Korting op Loco basisdozen set

09.10.24
Verrijk je Loco-collectie met dit pakket! Met 1 Loco Bambino basisdoos, 3 Loco Mini basisdozen en 1 Loco Maxi basisdoos ben je voorbereid op alle groepen in het basisonderwijs. Handig als je oefenboekjes hebt, maar nog basisdozen zoekt.
Deel bericht

Universiteiten Utrecht en Zürich trekken samen op tegen 'eenzijdige' ranglijsten

09.10.24
De Universiteit Utrecht onderneemt samen met de Universität Zürich actie tegen de in hun ogen te eenzijdige ranglijsten van universiteiten wereldwijd, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. Woensdag verscheen een ranglijst waaraan beide universiteiten niet meer meewerken.
Deel bericht

€874 miljoen subsidie basisvaardigheden toegekend

09.10.24
Tot nu toe hebben ongeveer 3.000 scholen in het primair, voortgezet en (voortgezet) speciaal onderwijs gezamenlijk €874 miljoen subsidie gekregen voor het verbeteren van de basisvaardigheden. Op deze scholen zitten 835.000 leerlingen, wat neerkomt op 34% van het totale aantal leerlingen in het funderend onderwijs.
Deel bericht

Campagne ‘Unlock Digitale Weerbaarheid’ van start

09.10.24
Op 8 oktober is de nationale campagne ‘Unlock Digitale Weerbaarheid’ van start gegaan. Het doel: Nederland attent maken op de meest voorkomende cyberdreigingen zoals phishing, malware, sextortion, fake nieuws en bankhelpdeskfraude.
Deel bericht

'De Maastrichtse Droom' toont succesformule basisonderwijs

09.10.24
De islamitische basisschool El Habib in Maastricht behoort al jaren tot een van de beste scholen van het land, ook al starten de meeste kinderen er met een achterstand. Programmamaker en docent Karim Amghar volgde groep 8 een jaar lang voor de 3-delige serie 'De Maastrichtse Droom', die vanaf vandaag wordt uitgezonden. Hij vertelde erover in NOS Met Het Oog Op Morgen.
Deel bericht

Elines gevoelige dochter vindt haar juf niet leuk: 'Ze gaat vaak huilend naar school'

09.10.24
Vorig jaar kon Eline in haar handjes knijpen, vertelt ze: "Juf Mirthe en onze dochter waren een gouden combinatie. Deze juf voelde onze gevoelige dochter erg goed aan. Nu heeft ze een andere leerkracht. Het schooljaar is zes weken bezig, maar onze dochter blijft haar oude juf heel erg missen. Vaak gaat ze huilend naar school. Hoe helpen we haar hierbij?"
Deel bericht

Nationale Wecycleweek

09.10.24
[EduAd] Besteed op school ook aandacht aan de Nationale Wecycleweek! Zo leren kinderen dat afgedankte elektrische apparaten, lampen en batterijen gerecycled kunnen worden of een tweede leven verdienen. Doe de challenge en ontvang een beloning voor je school!
Deel bericht

Nederlanders hebben steeds vaker hbo of universiteit gevolgd

09.10.24
Van alle 15- tot 75-jarigen in Nederland had 37 procent in 2023 een mbo- (niveau 2, 3 of 4), havo- of vwo-diploma. Een bijna even groot deel (36 procent) had een opleiding aan het hbo of de universiteit afgemaakt. Verder had 26 procent het vmbo, mbo-1 of alleen basisonderwijs gevolgd. Dat meldt het CBS in de nieuwste editie van Nederland in cijfers.
Deel bericht

Een derde van de basisscholen voldoet niet aan wettelijke normen voor gymles

09.10.24
Een derde van de scholen in het primair onderwijs voldoet niet aan de wettelijke norm van minimaal 90 minuten bewegingsonderwijs per week. Vooral in groep 1 en 2 lukt het scholen niet om aan de wettelijke normen te voldoen. Scholen wijten dit aan een tekort aan accommodatie en volle lesroosters. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut.
Deel bericht

Universiteiten gezakt op ranglijst

09.10.24
De meeste Nederlandse universiteiten zijn iets gezakt op de wereldranglijst. Net als vorig jaar is de TU Delft het hoogst geklasseerd, op plek 56. Vorig jaar stond de technische universiteit op de 48e plek. Dat betekent dat Nederland niet langer vertegenwoordigd is in de top 50 van de jaarlijkse lijst van vakblad Times Higher Education.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)