Willem-Alexander bedankt studenten die scholieren helpen

15.04.20
Koning Willem-Alexander bedankt de studenten die scholieren helpen via het corona-initiatief Studentenhelpenscholieren.nl. Dat onlineplatform koppelt studenten aan middelbare scholieren zodat de scholieren een online bijles kunnen krijgen. De afgelopen weken hebben meer dan 1500 studenten zich aangemeld en zijn zo'n 600 scholieren geholpen.
Deel bericht

Blog | Pas op de plaats: Scholen open, half open of nog dicht tot wanneer? Een voorstel.

15.04.20
Open brief van schooldirecteur Hanneke de Frel Geachte heer Slob, Eerder heb ik u een e-mail gestuurd inzake een beslissing tot het in ieder geval dicht houden van de scholen tot de meivakantie. Ik ben blij te zien, dat aan deze oproep gehoor is gegeven. Het is geen makkelijke tijd om beslissingen t...
Deel bericht

Scholen in Denemarken gaan weer open: zo ziet dat eruit

15.04.20
Morgen openen de scholen en kinderdagverblijven in Denemarken weer. Na weken van thuisscholing is dit de eerste maatregel die het Europese land versoepelt. Maar logischerwijs gaat het anders dan anders: er gelden strikte regels.
Deel bericht

Scholen in speciaal onderwijs vrezen hogere toestroom na coronacrisis

15.04.20
Scholen in het speciaal onderwijs vrezen dat er na de coronacrisis meer kinderen naar hen zullen worden doorverwezen. De verwachting is dat gedragsproblemen verergeren en achterstanden zullen oplopen door verschillen in thuissituaties, nu deze kinderen onderwijs vanuit huis volgen.
Deel bericht

'Ik zie leerkrachten nog niet met mondkapjes voor de klas staan'

15.04.20
Schoolbestuurders in het basisonderwijs hebben begrip voor de zorgen die leraren hebben over het heropenen van de scholen. Sommige bestuurders delen die zorgen. Zij willen eerst duidelijkheid van het RIVM en het Rijk voordat de scholen open kunnen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)