Lerarencollectief tutorials

16.04.20
Tips en trucs die je kunt gebruiken om afstandsonderwijs een kwalitatieve duw in de rug te geven. Met korte tutorials van collega-leraren en gerenommeerde onderwijsprofs biedt het Lerarencollectief jullie de helpende hand. De nieuwste tutorial is van Andre Gilara. Welke vragen kan je stellen, welke modellen kan je gebruiken voor de samenhang en hoe kan je zaakvakken aan elkaar koppelen.
Deel bericht

Spaanse leerlingen zijn allemaal over naar het volgend jaar

16.04.20
Minister van Onderwijs Celaá is woensdag met haar collega’s van de autonome regio's overeengekomen dat alle leerlingen in het basis-, voortgezet-, en beroepsonderwijs zullen doorstromen naar het volgend schooljaar.
Deel bericht

Onderwijsraad: Verschaf duidelijkheid over opvang van kwetsbare kinderen

16.04.20
De Onderwijsraad adviseert het kabinet om de komende tijd vooral te focussen op de opvang van kwetsbare leerlingen. Zo moet daar bijvoorbeeld meer duidelijkheid over worden verschaft, omdat de mogelijkheid ertoe niet bekend is bij al het onderwijspersoneel.
Deel bericht

Noodopvang in de meivakantie

16.04.20
Hoe zit het precies met de noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen of kwetsbare kinderen in de meivakantie? Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) geeft in haar corona-nieuwsbulletin meer informatie over de afspraken die gemeenten, kinderopvang en het onderwijs maken over de noodopvang in de meivakantie.
Deel bericht

'Onderwijsraad: kortere vakantie of langere dagen tegen leerachterstand'

16.04.20
De Onderwijsraad heeft donderdag adviezen uitgebracht aan het kabinet over het inhalen van leerachterstand die is ontstaan door de coronamaatregelen. Een vroegere of kortere zomervakantie en langere lesdagen zijn daar twee van ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)