Kabinet stuurt aan op openen basisscholen in week van 8 februari

29.01.21
Het kabinet stuurt erop aan dat de basisscholen in de week van 8 februari weer opengaan. Dat melden Haagse bronnen. Naar verluidt vindt de ministerraad de schade voor de kinderen om nog langer thuis te zitten zo groot dat een langere sluiting onverantwoord is. De knoop is nog niet helemaal doorgehakt, omdat het kabinet een nader advies van het Outbreak Management Team afwacht.
Deel bericht

België | ‘Meeste uitbraken in wzc’s en bedrijven, daarna in scholen’

29.01.21
Bij de kinderen onder de 10 jaar stelt Sciensano een stijging van het aantal besmettingen met 128 procent vast. ‘Het gevolg van de testcampagnes op scholen’, zegt viroloog Steven Van Gucht. Toch zijn er meer uitbraken in woonzorgcentra en in bedrijven dan in scholen.
Deel bericht

Eerstejaars-zonder-diploma krijgt langer de tijd

29.01.21
Ben je alvast aan het hoger onderwijs begonnen zonder de juiste papieren op zak? Nu de coronacrisis maar voortduurt, krijg je waarschijnlijk langer de tijd om alsnog aan de toelatingseisen te voldoen.
Deel bericht

Geen afkoelingsweek in Vlaams basisonderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen

29.01.21
Er komt geen afkoelingsweek in het Vlaamse basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is woensdag beslist op onderwijsoverleg tussen minister Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)