Didactief Special: Burgerschapsonderwijs

31.05.23
Kinderen die frank en vrij durven zeggen wat ze vinden. Maar elkaar ook laten uitspreken en respect tonen voor andersdenkenden. Leerlingen die snappen hoe democratie werkt en dat vrijheid niet bij een pakje boter komt. Heel lang hebben we gedacht dat het allemaal vanzelf sprak in Nederland. We zijn een tolerant volk, toch?
Deel bericht

Studenten uit deze sector zijn het minst tevreden over hun opleiding, blijkt uit onderzoek

31.05.23
De afgelopen weken stonden de centrale examens van het voortgezet onderwijs centraal, maar we mogen natuurlijk de studenten niet vergeten. De Nationale Studenten Enquête van 2023 peilde bij meer dan 289.000 ondervraagden hoe zij zich voelen over de omgeving en werkwijze van hun studie. Zijn ze tevreden? Voelen ze zich veilig genoeg? Het blijkt dat een bepaalde sector heel goed scoort en een andere juist weer totaal niet.
Deel bericht

Studenten meest tevreden over sfeer, minst over informatievoorziening

31.05.23
Studenten in het hbo en wo zijn tevreden over de sfeer op hun opleiding en voelen zich hier veilig om zichzelf te zijn. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 onder meer dan 289.000 studenten, die vandaag bekend zijn gemaakt. 79 procent van de studenten geeft aan dat ze tevreden zijn met de sfeer op hun opleiding.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)