Universiteit Groningen komt met handvaten voor toekomstige bezettingen

01.06.23
Het College van Bestuur de Universiteit Groningen heeft handvaten opgesteld om bezettingen beter onder de duim te houden. Als studenten de RUG willen bezetten, dan kan dat weliswaar, maar er mag er in geen geval overnacht worden en moet er overleg blijven. ls dat niet mogelijk is, dan is de academische vrijheid in gevaar.
Deel bericht

GGD roept jongeren opnieuw op om HPV-prik te halen: 'Nu is het nog gratis'

01.06.23
De GGD roept jongeren tussen de 19 en 26 jaar opnieuw op om zich te laten vaccineren tegen het humaan papillomavirus (HPV). Dat virus kan allerlei soorten kanker veroorzaken. Volgens de GGD is de opkomst nog niet zo hoog, maar is het wel van belang dat de eerste van de twee prikken vóór de zomer gehaald wordt, omdat er anders kosten bij komen kijken.
Deel bericht

Kwart 18- tot 25-jarigen te zwaar

01.06.23
Van de kinderen en jongeren van 2 tot 25 jaar had 17 procent in 2022 overgewicht. Vooral 18- tot 25-jarigen zijn vaak te zwaar. Een kwart van deze jongeren had overgewicht, waarvan 7 procent ernstig overgewicht (obesitas). Dit meldt het CBS in het kader van de Landelijke Jeugdmonitor op basis van nieuwe cijfers uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2022, in samenwerking met het RIVM.
Deel bericht

Geef pabo-studenten jaar extra om lees- en rekenniveau te verbeteren, zegt Onderwijsraad: 'We hebben goede leraren nodig'

01.06.23
Het lees- en rekenniveau is in Nederland niet om over naar huis te schrijven. Om toekomstige leraren beter reken- en leesonderwijs te laten geven, moeten ze de mogelijkheid krijgen een jaar langer te studeren, vindt de Onderwijsraad.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)