Onderwijs zorgt zelf voor stress bij studenten

06.06.23
Waarom zijn er zoveel dolende studenten? Komt dit door Weltschmerz, voortvloeiend uit oorlog en klimaatproblemen? Of is het antwoord niet zo eenvoudig te geven? Kees Boele, voorzitter van het College van Bestuur van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU), betoogt dat de oorzaken voornamelijk besloten liggen in het stelsel van het hoger onderwijs zelf.
Deel bericht

Ook Eerste Kamer akkoord: basisbeurs komt definitief terug

06.06.23
Het is nu zeker dat de basisbeurs in het hoger onderwijs terugkomt. Na de Tweede heeft ook de Eerste Kamer ermee ingestemd dat de beurs met ingang van het komende studiejaar weer wordt ingevoerd.
Deel bericht

Het vonnis in de Belgische ontgroeningszaak: te mild of gerechtigheid?

06.06.23
In 2018 doorloopt de Belgische student Sanda Dia de ontgroening bij studentenvereniging Reuzegom in Leuven. Een vreselijke ontgroening volgt en Dia komt daarbij om het leven. De rechter heeft nu uitspraak gedaan in de zaak. Dit vonnis maakt een golf van protest los in Belgiƫ. Zijn de straffen te mild of rechtvaardig?
Deel bericht

Nieuwe cao universiteiten nog niet in zicht, maar wel vooruitgang geboekt

06.06.23
Er is nog geen zicht op een nieuwe cao voor personeel op de Nederlandse universiteiten. Wel wordt er vooruitgang geboekt. Dat laat vakbond FNV weten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)