Voor het eerst minor Oekraïens aan UvA: "We hebben mensen nodig die de taal kennen"

09.06.23
Vanaf september kunnen bachelorstudenten kennis maken met de Oekraïense taal, cultuur en geschiedenis. Dan start voor het eerst de minor Oekraïens aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). "Oekraïens heeft lang in de schaduw van het Russisch gestaan en verdient bestudeerd te worden."
Deel bericht

Minister kan maar weinig kanten op in hoofdpijndossier verengelsing

09.06.23
Een hogeschool waar driekwart van de studenten niet het vereiste taalniveau Nederlands beheerst, of universiteitsstudenten die basale lidwoordfouten maken. Het hoger onderwijs zit in de maag met de taalvaardigheid van studenten. Universiteiten vrezen ook dat vernederlandsing gevolgen heeft voor de plaats op de internationale rankings.
Deel bericht

Studenten die geen studenten zijn: de moeizame integratie van mbo’ers

09.06.23
In augustus mogen mbo’ers voor het eerst meedoen aan de El Cid. Of nou ja, één dagje dan, maar bij studentencafés en verenigingen blijven ze vooralsnog niet welkom. ‘Er wordt op ons neergekeken.’
Deel bericht

‘AI blijft, evolueert en zet het onderwijs nog verder op zijn kop’

09.06.23
Artificial intelligence biedt veel kansen voor het onderwijs, maar heeft ook zijn keerzijden. Daarnaast bestaan er veel misvattingen over. Wij spraken met prof. dr. Eric Postma, hoogleraar Artificial?Intelligence (AI)?aan Tilburg University. Postma heeft een scherpe en nuchtere blik op AI, die hij onlangs in de Tweede Kamer deelde tijdens een masterclass.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)