Meer jongeren dan volwassenen hebben langdurig klachten na corona

18.03.24
Jongeren tot 25 jaar hebben vaker last van long covid dan volwassenen. 5 procent van de jongeren in de leeftijd 12-25 jaar zegt na een corona-infectie nog lang klachten te hebben. Bij mensen van 26 jaar en ouder is dat 3 procent, zegt het RIVM op basis van langlopend gezondheidsonderzoek.
Deel bericht

Studenten Optica en Fotonica mogen straks snoepen van lessen op alle TU’s

18.03.24
De TU’s van Eindhoven, Delft en Twente hebben in samenwerking met PhotonDelta en Optics Netherlands een ‘MasterPlus’-programma in Optica en Fotonica (MPOP) samengesteld, dat in september 2024 live gaat.
Deel bericht

Dit zijn de winnaars van de Duurzame Docent Verkiezing 2024

18.03.24
Amsterdam, 14 maart - “Om jongere generaties voor te bereiden op complexe uitdagingen hebben zij handvatten nodig van duurzame docenten. En die duurzame doeners zetten wij vanavond samen in het zonnetje.” Met deze woorden opende Eline Koopman van Leren voor Morgen de feestelijke uitreiking van de Duurzame Docent Verkiezing 2024.
Deel bericht

Italiaanse universiteit blijkt nep: geneeskundediploma's zijn niets waard

18.03.24
Ze betaalden inschrijfgeld, volgden online colleges bij vooraanstaande artsen en liepen stage in echte ziekenhuizen. Toch kwamen zo'n honderd Italiaanse studenten erachter dat hun diploma geneeskunde of verpleegkunde ongeldig is. Nog eens 150 studenten moeten hun studie stopzetten.
Deel bericht

Studenten bouwen internationaal gewilde waterstoftrekker

18.03.24
Studenten van Aventus in Apeldoorn hebben wereldwijd aandacht getrokken met hun baanbrekende project: het ombouwen van een dieseltractor naar een CO2-neutrale machine. De studenten werden uitgenodigd door een Indiase fabrikant om te vertellen over hun technologie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)