Bart Ongering over leerlingen en internet

20.03.17
"Heb een open relatie met je leerlingen en heb vertrouwen in ze. Het komt allemaal goed met ze, ook op internet." Dat zegt Bart Ongering in de Kennisnet-podcast. Ongering staat beter bekend als 'Meester Bart'. Op 30 maart is hij keynote-spreker op het VO-congres 2017.
Deel bericht

Reclame in het digitale tijdperk: nieuwe manieren van beïnvloeding

20.03.17
Kinderen en jongeren worden op nieuwe manieren blootgesteld aan reclameboodschappen via sociale media. Zij herkennen deze reclame echter niet altijd. Wat kunnen we daaraan doen?
Deel bericht

Gratis kennismaken met app Goedemorgen op school!

20.03.17
Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen gratis kennismaken met voorbeeldteksten, opdrachten en filmpjes zoals die dagelijks zullen worden aangeboden in de app Goedemorgen op school!.
Deel bericht

Kinderen zien steeds vaker bloot- en seksbeelden online

20.03.17
Blote borsten, geslachtsdelen of mensen die seks met elkaar hebben: veel kinderen tussen de negen en twaalf jaar komen het steeds vaker tegen op internet. Uit onderzoek van kenniscentrum Rutgers en het NOS Jeugdjournaal blijkt dat een groot deel van hen ermee wordt geconfronteerd terwijl ze eigenlijk naar iets anders zoeken.
Deel bericht

Kunskapsskolan

20.03.17
Beproefd Zweedse concept Kunskapsskolan voor gepersonaliseerd leren – nu ook in PO Gepersonaliseerd leren is een thema dat bij veel scholen en besturen op de agenda staat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)