Kwart onderwijsmedewerkers psychisch vermoeid

31.05.23
Bijna een kwart (24 procent) van de onderwijsmedewerkers voelt zich enkele keren per maand of vaker, psychisch vermoeid. Het onderwijs staat daarmee in de top drie. Ook de emotionele betrokkenheid van onderwijspersoneel is het grootst van alle werknemers in Nederland.
Deel bericht

Didactief Special: Burgerschapsonderwijs

31.05.23
Kinderen die frank en vrij durven zeggen wat ze vinden. Maar elkaar ook laten uitspreken en respect tonen voor andersdenkenden. Leerlingen die snappen hoe democratie werkt en dat vrijheid niet bij een pakje boter komt. Heel lang hebben we gedacht dat het allemaal vanzelf sprak in Nederland. We zijn een tolerant volk, toch?
Deel bericht

NPO Radio 1: vijf dagen aandacht voor het mbo

31.05.23
Deze week besteedt het Radio 1-programma 5 Dagen veel aandacht aan het middelbaar beroepsonderwijs. Elke avond om 20.00 uur komen mbo-studenten, docenten en andere betrokkenen aan het woord over de staat van het mbo in Nederland.
Deel bericht

Techorganisaties vrezen uitstel digitale geletterdheid in curriculum

31.05.23
Techorganisaties zijn bang dat er opnieuw vertraging gaat ontstaan in de opname van digitale geletterdheid in het curriculum. Het vak behoort tegenwoordig tot de basisvaardigheden, maar onlangs werd in de Tweede Kamer een motie ingediend om deze daaruit te halen. Zo’n dertig techorganisaties stuurden daarop een brandbrief met hun zorgen naar de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)