GGD roept jongeren opnieuw op om HPV-prik te halen: 'Nu is het nog gratis'

01.06.23
De GGD roept jongeren tussen de 19 en 26 jaar opnieuw op om zich te laten vaccineren tegen het humaan papillomavirus (HPV). Dat virus kan allerlei soorten kanker veroorzaken. Volgens de GGD is de opkomst nog niet zo hoog, maar is het wel van belang dat de eerste van de twee prikken vóór de zomer gehaald wordt, omdat er anders kosten bij komen kijken.
Deel bericht

Kwart 18- tot 25-jarigen te zwaar

01.06.23
Van de kinderen en jongeren van 2 tot 25 jaar had 17 procent in 2022 overgewicht. Vooral 18- tot 25-jarigen zijn vaak te zwaar. Een kwart van deze jongeren had overgewicht, waarvan 7 procent ernstig overgewicht (obesitas). Dit meldt het CBS in het kader van de Landelijke Jeugdmonitor op basis van nieuwe cijfers uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2022, in samenwerking met het RIVM.
Deel bericht

Minder incidenten in het onderwijs rond relaties en seksualiteit bij deelname aan stimuleringsregeling

01.06.23
In het schooljaar 2021-2022 namen 567 scholen deel aan de stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit van het ministerie van VWS(Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ). Deze regeling bestaat onder meer uit inhoudelijk advies, lespakketten, gastlessen en scholing voor docenten. Uit evaluatie van het RIVM blijkt dat er op 23% van deze scholen, na het ingaan van de regeling, minder incidenten zijn [...]
Deel bericht

'Heb meer oog voor mentale gezondheid'

01.06.23
Laat mentale gezondheid even zwaar wegen als fysieke gezondheid. Dat is een van de lessen uit een bundeling van veertig onderzoeken naar het effect van de coronacrisis en de coronamaatregen op het mentale welbevinden van kinderen en jongeren.
Deel bericht

Mbo-techniek verwacht groei

01.06.23
Het ziet ernaar uit dat komend schooljaar méér nieuwe mbo-studenten zullen kiezen voor een technische opleiding. Een steekproef van de MBO Raad laat zien dat de opleidingen installatie- en elektrotechniek deze zomer bij de nieuwe aanmeldingen kunnen rekenen op een toename van zo’n 3%.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)