Impuls voor goed muziekonderwijs op de pabo

06.02.17
Om meer muziek in de klas te krijgen, is het van groot belang dat toekomstige leerkrachten zelfvertrouwen ontwikkelen om bijvoorbeeld te zingen voor en met hun leerlingen. Dat begint met goed muziekonderwijs op de pabo voor iedere student.
Deel bericht

Agenda De Dag Vandaag

06.02.17
De Dag Vandaag is een agenda voor het basisonderwijs, die gebruikt kan worden op het digibord in de klas. Leerlingen uit de boven- en middenbouw vinden er iedere ochtend leuke en leerzame berichten uit het nieuws, speciaal voor hen geschreven.
Deel bericht

Nationaal onderwijsdebat op 6 februari

06.02.17
De Stichting van het Onderwijs, waarin de sociale partners in de onderwijssector zijn verenigd, pleit voor een ontwikkelrecht voor alle kinderen vanaf twee jaar en onderwijs op maat dwars door onderwijssoorten heen.
Deel bericht

Symposium over muziekonderwijs op Paleis Noordeinde

06.02.17
Koningin Máxima opent woensdag 22 maart op Paleis Noordeinde het symposium ‘Morgen meer muziek in de klas.’ Centraal staat het structureel verankeren van muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen.
Deel bericht

Kick off “Programmeren en Coderen op Limburgse Scholen”!

06.02.17
De Provincie Limburg, APG en een aantal schoolbesturen bundelen hun krachten voor toekomstbestendig onderwijs. Om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Limburgse kenniseconomie, met name op het gebied van ICT, starten zij samen met STEM II een driejarig programma “Programmeren en Coderen in de klas”.
Deel bericht

Grote steden maken afspraken om thuiszittende jongeren naar school te krijgen

06.02.17
De vier grote steden hebben voor het eerst concrete afspraken gemaakt met de scholen om het aantal kinderen en jongeren dat niet naar school gaat terug te dringen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)