Kennisinstituut: dyslexie komt niet door slecht onderwijs

09.02.17
Dat slecht onderwijs de oorzaak zou zijn van de problemen die dyslectische kinderen hebben met lezen, spellen en schrijven, is flauwekul. Dat zegt het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD), dat de diagnostiek en behandeling van dyslexie bewaakt.
Deel bericht

Edu-Curator is m.i.v. vandaag gestopt

09.02.17
Met ingang van vandaag verschijnen er géén nieuwe berichten meer op het blog van André Manssen.
Deel bericht

Deze tachtiger ontwikkelde een leesmethode die helpt tegen dyslexie

09.02.17
Het ligt niet aan kinderen dat er bij steeds meer kinderen ernstige lees- en rekenproblemen worden vastgesteld, stellen drie hoogleraren vandaag in het AD. Balt van Raamsdonk (82) is zelf dyslectisch en ontwikkelde een leesmethode waarbij jonge lezers letters kunnen voelen. Dat helpt enorm.
Deel bericht

Zeven meesters op één school: 'Zou op elke school moeten'

09.02.17
Mannen zijn al een tijdje schaars in het basisonderwijs en daar moet verandering in komen. Daarom praatte de Tweede Kamer gisteren over dit tekort. Op De Widerode in Wierden hebben ze geen gebrek aan mannen, daar staan maar liefst zeven meesters voor de klas.
Deel bericht

'Dyslexie is het gevolg van slecht onderwijs'

09.02.17
Dat er steeds meer kinderen de diagnose dyslexie en dyscalculie krijgen, is het gevolg van slecht onderwijs. Dat stellen drie hoogleraren. Met de kinderen is niets aan de hand. ,,Ze moeten gewoon weer stampen."
Deel bericht

3206 voorleeskampioenen naar de volgende ronde

09.02.17
Heb jij ook meegedaan aan de Voorleeswedstrijd? Overal in Nederland namen bovenbouwleerlingen het tegen elkaar op in een wedstrijdje voorlezen. Meer dan 230.000 kinderen deden hun best om spannend, mooi en meeslepend voor te lezen. De 3206 schoolkampioenen strijden nu tegen elkaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)