Jonge kinderen beïnvloeden elkaars gedrag

07.02.17
Het sociale gedrag van een peuter geeft aan hoe aardig leeftijdsgenoten het kind op 4-jarige leeftijd vinden. Dat blijkt uit onderzoek van Hinke Endedijk die op 10 februari promoveert aan de Radboud Universiteit.
Deel bericht

Conceptleerlijnen digitale geletterdheid

07.02.17
Voor computational thinking, ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden en mediawijsheid zijn er conceptleerlijnen beschikbaar. De leerlijnen zijn ontwikkeld op basis van de voorbeeldmatige leerplankaders van digitale geletterdheid en zijn te gebruiken voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Wizenoze Safer Internet Day mindmap

07.02.17
Nepmails, cybersecurity of sexting bespreken in de klas? Gebruik deze mindmap met safe zoekopdrachten bij JouwZoekmachine.nl en pas 'm aan op de leeftijd van jouw groep of klas. Het hele jaar door te gebruiken!
Deel bericht

Alleen maar witte juffen voor de klas

07.02.17
De komende lichting nieuwe basisschoolleraren zal alleen uit witte juffen bestaan. Help ons dat te veranderen, minister Bussemaker, schrijven drie hogeschoolvoorzitters.
Deel bericht

Beste scholen: belangrijke informatie bij het kiezen van een school

07.02.17
Voor de zestiende keer vergelijkt Elsevier alle scholen in het voortgezet onderwijs met vmbo, havo en vwo. Het helpt ouders en leerlingen op weg bij het kiezen van een passende school.
Deel bericht

Schoolgids mag niet alleen op externe website

07.02.17
Het is in strijd met de wet als de schoolgids alleen via de website Scholen op de kaart beschikbaar wordt gesteld. Dat benadrukt onze Helpdesk naar aanleiding van een bericht van de PO-Raad.
Deel bericht

Robot ‘zaait’ aandacht voor techniek op basisschool

07.02.17
Maandagochtend was nog nooit zo leuk voor groep 8 van basisschool De Vuurvlinder in Appingedam. Gretig verzamelen de leerlingen de juiste onderdelen om hún deel van een Meccanoid-robot in elkaar te zetten.
Deel bericht

Ruim miljoen voor ict-lessen in Noord-Groningen

07.02.17
Scholen in Noord-Groningen die met ondernemerschap, ict of 3d-printen willen beginnen, krijgen de kans. De Economic Board Groningen (EBG) stelt er een miljoen euro voor beschikbaar.
Deel bericht

Burgerschapsonderwijs vraagt verbetering

07.02.17
Bijna alle scholen in Nederland besteden in hun onderwijs aandacht aan burgerschap. Daarmee doen ze wat de wet hun voorschrijft. Dit blijkt uit onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs naar het burgerschapsonderwijs en de maatschappelijke stage.
Deel bericht

Herkomst telt mee bij hulp aan achterstandsleerling

07.02.17
Het scholingsniveau van de ouders moet niet langer het enige criterium zijn dat bepaalt of een school extra geld krijgt.Herkomst moet weer mede bepalend worden of een kind een achterstandsleerling is.
Deel bericht

Subsidie beschikbaar voor muziekonderwijs

07.02.17
Scholen die in het schooljaar 2017/2018 werk willen maken van muziekonderwijs, kunnen hiervoor nog tot 1 april aanstaande subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. In totaal is er acht miljoen euro beschikbaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)