4,5 miljoen euro voor vernieuwing curriculum

13.02.17
Staatssecretaris Sander Dekker van OCW stelt tot mei volgend jaar 4,5 miljoen euro beschikbaar voor vernieuwing van het curriculum in het primair en voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Christelijke school van nu doet maar weinig aan religie

13.02.17
Trouw schrijft over 'zingevingsscholen', zoals protestants-christelijke scholen worden genoemd die tegenwoordig nog maar nauwelijks wat aan religie doen.
Deel bericht

D66 en PvdA wedijveren om stemmen uit onderwijs

13.02.17
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart belooft D66 4,5 miljard euro extra voor onderwijs. De PvdA belooft zelfs 5 miljard extra.
Deel bericht

Sectorraden uiten zorgen bij Eerste Kamer over opzet lerarenregister

13.02.17
Er is nog te weinig draagvlak onder leraren voor het lerarenregister. Bovendien sluit het wetsvoorstel lerarenregister onvoldoende aan op de schoolcontext, levert het administratieve lasten op voor scholen en zijn er vraagtekens te plaatsen bij de arbeidsrechtelijke consequenties van ....
Deel bericht

D66 belooft onderwijs 4,5 miljard: conciërges en kleine klassen

13.02.17
D66 wil 4,5 miljard euro beschikbaar stellen voor verbetering van het onderwijs en voor innovatie. Dat zegt partijleider Alexander Pechtold in een interview met deze krant.
Deel bericht

Prof. van der Leij onderschrijft niet alle conclusies van Prof.Bosman rond dyslexie. Een reactie

13.02.17
In zijn reactie op het verslag van de presentatie van Prof.Anna Bosman in Komenskypost tijdens ResearchEd onderschrijft emeritus hoogleraar orthopedagogiek Aryan van der Leij de meeste conclusies van Anna Bosman. Maar er is meer.
Deel bericht