Wetsvoorstel regelt betere bescherming privacy leerlingen

10.02.17
De ministerraad heeft ingestemd met een wetsvoorstel van minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om de privacy van leerlingen beter te beschermen. Door de invoering van een pseudoniem hoeven voortaan minder persoonsgegevens uitgewisseld te worden tussen ee...
Deel bericht

Pabo-alumni straks ook bevoegd in vmbo

10.02.17
Pabo-alumni kunnen vanaf februari 2017 in een maatwerktraject een nieuwe bevoegdheid halen met de naam ‘groepsleerkracht vmbo onderbouw basis/kader’. Deze docenten kunnen nu in een half jaar hun bevoegdheid halen, zodat ze (bevoegd) op het vmbo kunnen lesgeven. In de eerste jaren van het vmbo is...
Deel bericht

Laat kinderen op school leren over de wereld (opinie)

10.02.17
'Het burgerschapsonderwijs moet beter', lees ik in de Volkskrant van woensdag 8 februari. Ik dacht: zou het artikel nog steeds kloppen als ik 'burgerschap' zou vervangen door een willekeurig ander thema uit het onderwijsbeleid van de afgelopen jaren?
Deel bericht

'Welgesteld kind krijgt vaker dyslexieverklaring'

10.02.17
Kinderen uit het Gooi lijken vaker dyslexie te hebben dan kinderen op een zwarte school. Hoe komt dat? Een reden: een dyslexietest kost zo'n 1.000 euro.
Deel bericht

Koop een mooi kinderboek voor maar 2 euro

10.02.17
Zit er twee euro in je spaarpot? Ga gauw naar de boekhandel! Vanaf vandaag kan je het prachtige boek Achtste-groepers huilen niet voor maar twee euro kopen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)