Waarom het niet erg is dat meer scholen ‘zwak’ zullen worden

24.05.17
In het vernieuwde toezicht zal de inspectie niet meer alleen naar de leeropbrengsten kijken, maar bijvoorbeeld ook naar de veiligheid en het zicht op de ontwikkeling van leerlingen. Het verhaal van de school zal belangrijker worden.
Deel bericht

‘Raad van State te strikt over samenwerkingsschool’

24.05.17
De Raad van State hanteert de grondwettelijke bepalingen rond de opheffingsnormen zo strikt, dat het vrijwel onmogelijk is een samenwerkingsschool tot stand te brengen.
Deel bericht

Limburgse dorpsscholen verbreken contract iPad-onderwijs

24.05.17
De vier basisscholen van de Stichting Katholiek Onderwijs Maasdal (SKOM) gaan vooralsnog niet over op iPad-onderwijs. De stichting ontbond het contract met de organisatie O4NT van Maurice de Hond, beter bekend onder de naam Steve Jobsscholen.
Deel bericht

"Programmeren in de klas heeft positieve effecten"

24.05.17
Er zijn scholen die het aanbieden aan hun leerlingen: programmeren in de klas. "En dat is nog niet eens zo’n slecht idee", aldus hoogleraar Saskia Brand-Gruwel. Er zijn onderzoeken die laten zien dat programmeeronderwijs een positief effect kan hebben op 21e eeuwse vaardigheden, zoals computationa...
Deel bericht

'Onze inspecteurs hebben nooit met 'afvinklijstjes' in de klas gezeten' (interview)

24.05.17
Inspecteur-generaal Monique Vogelzang wil de ambities in het Nederlandse onderwijs aanwakkeren. ‘Het stimuleren van verbetering krijgt nu de voorkeur boven het waarborgen van de kwaliteit.’
Deel bericht

Edu-Sign: natuuronderwijs met de Bijbel als basis

24.05.17
Hoe betrek je leerlingen intrinsiek bij het natuur- en techniekonderwijs? En hoe geef je dat op een Bijbels verantwoorde manier vorm? Met deze vragen ging onderwijsbureau Edu-Sign in Sliedrecht aan de slag. Hoe maakt de nieuwe methode ”Wondering the World” het verschil?
Deel bericht

Advocaat: groepsleerkracht Salam was niet nalatig bij schoolzwemmen

24.05.17
De groepsleerkracht van het Syrische meisje Salam dat bij het schoolzwemmen is verdronken, is nooit gewezen op de protocollen die voor dat schoolzwemmen gelden. Dat zei haar advocaat Jan Peter van Schaik vandaag tegen de rechter.
Deel bericht

Inspectie verwacht meer zwakke basisscholen

24.05.17
Zwakke scholen zijn steeds zeldzamer geworden in Nederland, maar hun aantal zal de komende tijd weer stijgen. Dat zegt Monique Vogelzang, inspecteur- generaal van de Inspectie voor het Onderwijs vandaag in deze krant over het nieuwe toezicht dat de inspectie vanaf 1 augustus officieel op scholen gaat uitvoeren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)