1 op 5 basisschoolleraren ervaart burn-outklachten - klopt dit wel?

23.05.17
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: één op de vijf leerkrachten in het basisonderwijs heeft een burn-out of zit ertegenaan.
Deel bericht

Werkstraffen geëist tegen begeleiders verdronken Syrisch meisje

23.05.17
Het Openbaar Ministerie eist 120 uur werkstraf tegen de drie badmeesters en twee leerkrachten die aanwezig waren in het zwembad in Rhenen toen het 9-jarige Syrische meisje Salam verdronk in september 2015. De vijf verdachten kregen allemaal dezelfde eis te horen.
Deel bericht

Nationale Overblijfdag 1 juni 2017

23.05.17
Voor het derde jaar op rij organiseert het Overblijf Magazine de Nationale Overblijfdag. De eerste donderdag in juni is de dag waarop de ruim 70.000 veelal vrijwillige medewerkers in de TussenSchoolse Opvang (TSO), ofwel overblijven op de basisschool, erkenning krijgen voor het belangrijke werk dat zij doen ten behoeve van zo’n 600.000 overblijvertjes dagelijks.
Deel bericht

MNX 2017: samen bruggen slaan met mediawijsheid

23.05.17
De MNX gaat dit jaar over het slaan van bruggen met mediawijsheid. Waar sta jij? Hoe goed ken je jouw doelgroep eigenlijk, en sta je nog open voor nieuwe inzichten?
Deel bericht

Vechtscheiding? Wat je als school kan (én moet!) doen

23.05.17
Voor kinderen met gescheiden ouders kan het voorjaar een periode zijn met veel pijnlijke momenten. Zo komen ieder jaar kinderen thuis met een vaderdagknutsel, terwijl ze geen contact meer hebben met hun vader. Achtstegroepers zien soms als een berg op tegen de eindmusical. Wat kun je doen om schade ...
Deel bericht

'Vak meester promoten'

23.05.17
Als er nu geen maatregelen getroffen worden zal er over acht jaar een tekort van 10.000 leraren bij de basisschool een feit zijn, met alle desastreuze gevolgen die daaruit voortvloeien, meent Frans Boomer.
Deel bericht

Basisschoolmoord op Jesse Dingemans (8) had te maken met pesten, zegt Juliën C.

23.05.17
Juliën C. (32) is voor het eerst met een nogal bizarre lezing gekomen over de dood van Jesse Dingemans (8). Juliën C. heeft in de tbs-kliniek verteld dat zijn stiefbroertje werd gepest op school door onder meer Jesse.
Deel bericht

Leraar kampt met imagoprobleem: aanzien in 10 jaar fors gedaald

23.05.17
Het beroep heeft de afgelopen jaren fors aan waardering ingeboet. Dat geldt zowel voor leraren in het basisonderwijs als voor docenten in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)