Spinner zorgt voor onrust op scholen: 'Ik zit niet op te letten tijdens de les'

22.05.17
Het is een enorme rage: de fidget spinner. De spinner is twintig jaar geleden bedacht in Amerika. Eigenlijk om kinderen met autisme en ADHD zich beter te laten concentreren en rustig te laten worden. Maar sinds een aantal weken is het een speeltje geworden voor kinderen. En dat zorgt voor een hoop irritatie in de klaslokalen.
Deel bericht

Drietalige scholen goed voor beheersing Nederlandse taal

22.05.17
Nieuw onderzoek naar de meerwaarde van drietalig basisonderwijs, met duidelijk meer aandacht voor Fries en Engels, heeft opnieuw positieve effecten op de beheersing van het Nederlands aangetoond.
Deel bericht

De combinatie van politieke ‘waardering’ en werkdruk is uitgewerkt

22.05.17
Dat de werkdruk in het onderwijs hoog is, behoeft inmiddels geen discussie meer. Al jaren geven docenten op allerlei verschillende manieren aan dat het water hen aan de lippen staat. Over oplossingen wordt ook al heel lang gesproken. Wat kunnen we in het onderwijs nu toch doen aan die enorme werkdru...
Deel bericht

Begeleiders voor de rechter na fatale zwemles van Syrisch meisje van 9

22.05.17
Kunnen drie zwembadmedewerkers en twee basisschoolleerkrachten verantwoordelijk worden gehouden voor de verdrinking van een meisje tijdens het schoolzwemmen? Vandaag begint in Utrecht een rechtszaak die een antwoord moet geven op deze vraag.
Deel bericht

Basisschoolleerkrachten zijn boos: 'Als er niets gebeurt, is een staking onafwendbaar'

22.05.17
Het basisonderwijs windt zich op over staatssecretaris Dekker die laconiek blijft bij een dreigend tekort aan leraren. Die voelen zich onderbetaald, en willen actie. Roerganger Jan van de Ven: 'Ons vak is uitgehold.'
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)