Duizenden mensen op Malieveld in actie voor onderwijs

27.06.17
Boze leraren, ouders en andere sympathisanten hebben dinsdagmiddag op het Malieveld in Den Haag gedemonstreerd tegen de te hoge werkdruk in het basisonderwijs, te lage salarissen en oplopend lerarentekort.
Deel bericht

PvdA op ramkoers om lerarensalarissen

27.06.17
De PvdA ligt op ramkoers met de VVD over de lerarensalarissen. PvdA-leider en vice-premier Asscher eist dat in de begroting van volgend jaar wordt geregeld dat de salarissen omhoog gaan.
Deel bericht

Maurice de Hond niet langer boegbeeld van Steve Jobsscholen

27.06.17
Maurice de Hond zal niet langer het boegbeeld zijn van Steve Jobsscholen en de vernieuwing van het Nederlandse onderwijs. Zijn betrokkenheid bij de beweging die nieuwe onderwijsmethoden ontwikkelt, werkt in eigen land 'contraproductief'. Hij richt zijn energie voortaan op het buitenland.
Deel bericht

Elke dag van half 8 tot half 6 naar school, zonder pauze

27.06.17
Deze dinsdag voerden leraren actie tegen de hoge werkdruk. Ook in Zwolle. „Het zijn altijd de leukste docenten die uitvallen.”
Deel bericht

Smartphones op school: streng verboden?

27.06.17
Veel scholen worstelen met telefoons in de klas, las ik in NRC onlangs. Met onder meer diverse scholen met smartphoneverboden, en eentje die als ultieme sanctie een week de telefoon kan afpakken. Ondertussen krijg ik regelmatig mails van ouders (én leerlingen) die zo’n telefooninbeslagname willen aanvechten en hoe dat juridisch zit. Dus ja, hoe zit dat juridisch?
Deel bericht

'Waarom mijn collega-leerkrachten en ik niet staken'

27.06.17
Het team van de Sterrenschool in Zevenaar staakt vandaag niet. Waarom niet? Daarover vertelt directeur Lidwien Kok.
Deel bericht

Bewindspersonen wijten laag loon op school aan vakbond

27.06.17
Lijkt het tekort aan leraren op de basisscholen op dit moment al flink, de komende vijf jaar gaat het nog twaalf keer over de kop. Vooral in de vier grote steden, in het noorden van Gelderland en in centraal Groningen loopt de nood verder op.
Deel bericht

Verlos onderwijs en zorg van controledrang en onnodige administratie (opinie)

27.06.17
Basisschoolleraren gaan dinsdag één uur staken. Belangrijkste reden hiervoor is het grote verschil in salaris vergeleken met leraren in het voortgezet onderwijs. Judith Elshout zette onlangs mooi uiteen hoe een hoger salaris, als blijk van waardering, de status van het leraarschap kan doen laten stijgen.
Deel bericht

Basisschoolleraren staken, kinderen kunnen uurtje langer slapen

27.06.17
Leraren in het primair onderwijs geven vandaag het eerste uur geen les. Bij bijna alle basisscholen zullen de deuren om 08.30 uur dicht blijven. De leraren spreken niet van een staking, maar van een prikactie. Vanmiddag bieden docenten en ouders op het Malieveld in Den Haag een petitie aan.
Deel bericht

Beloning primair onderwijs tot 25% lager dan voortgezet onderwijs

27.06.17
Het salaris voor een leraar in het primair onderwijs is tot 25% lager dan dat voor een leraar in het voortgezet onderwijs. Dat blijkt uit de brief die de bewindslieden van OCW op 26 juni naar de Tweede Kamer sturen. Ze leggen de verantwoordelijkheid voor het salaris voornamelijk bij de sociale partn...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)