De leraar die varieert profiteert het meest van ict

28.06.17
De leraar die varieert profiteert het meest van ict. Dat blijkt uit de 2-jaarlijkse Vier in balans-monitor van Kennisnet. Voor het onderzoek zijn vijfduizend betrokkenen - leerkrachten, bestuurders, schoolleiders en ouders - in het primair, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs ondervraagd.
Deel bericht

Er is niet zomaar geld voor loonsverhoging in het basisonderwijs

28.06.17
Adjunct- directeur Janneke Jongen van de Dominicusschool stimuleert groei in haar team, maar kan het verschil in salarissen niet veranderen.
Deel bericht

Juffen en meesters die staakten krijgen uur minder loon

28.06.17
Leraren van scholen in Wijchen en omgeving die meededen aan de lerarenstaking van dinsdagochtend krijgen een uur minder salaris uitbetaald. Het gaat om scholen die onderdeel zijn van stichting Kans en Kleur, die de scholen bestuurt.
Deel bericht

'We zijn veel te braaf, op een gegeven moment is het klaar'

28.06.17
"We zijn altijd veel te braaf", zegt Bert Snel, leraar van de Elckerlycschool in Hilversum. "Ik zit 36 jaar in het onderwijs. Ik vind ons veel te aardig. Nu zijn er initiatieven vanuit het veld gekomen en dat waardeer ik wel."
Deel bericht

'Belachelijk: ouderbijdragen voor hoogbegaafde kinderen'

28.06.17
Steeds meer scholen bieden speciale klasjes aan voor hoogbegaafde kinderen, maar vragen daar flinke ouderbijdragen voor. Belachelijk, zegt de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) tegen BNR, want ieder kind heeft recht op gratis onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)