Dijsselbloem noemt eis lerarensalarissen volstrekt legitiem

30.06.17
Minister Dijsselbloem vindt het logisch dat PvdA-leider Asscher er hard ingaat met zijn eis dat de lerarensalarissen volgend jaar omhoog moeten. Zo gaat het altijd in de onderhandelingen over de begroting voor Prinsjesdag, zegt hij.
Deel bericht

PO-Raad heeft CAO PO 2016-2017 opgezegd

30.06.17
De PO-Raad heeft de vakbonden officieel laten weten dat ze de CAO PO 2016-2017 opzegt. De opzegging heeft geen directe gevolgen voor werkgevers en werknemers, maar leidt tot hernieuwd overleg tussen de partijen.
Deel bericht

Ouders zijn een grote factor in de werkdruk in het onderwijs

30.06.17
Ook vaders en moeders van leerlingen spelen een rol in de werkdruk in het onderwijs. De Dominicusschool juicht contact tussen leraar en ouders toe. Maar er zijn grenzen.
Deel bericht

Bussemaker houdt dreigement lerarensalarissen overeind

30.06.17
Minister Jet Bussemaker (PvdA, Onderwijs) beslist in augustus of zij haar handtekening zet onder een Onderwijsbegroting voor 2018 waarin geen salarisverhoging is opgenomen voor leraren in het basisonderwijs. Bussemaker: 'De vraag of ik teken, is voor nu te ver weg.'
Deel bericht

Bussemaker wil extra beurs voor zij-instromer basisonderwijs

30.06.17
Wie zich laat omscholen tot leerkracht in het basisonderwijs kan over een week of twee hoogstwaarschijnlijk aanspraak maken op een beurs van maximaal 2500 euro. Het lerarentekort is zo nijpend dat het beroep die aanmoediging verdient, liet minister Jet Bussemaker van Onderwijs donderdag weten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)