Diederik Samsom: 'Scholen moeten besparen om te voldoen aan Parijs'

25.05.18
Om de verhouding te schetsen: hoeveel keer meer energie verbruikt een gemiddelde school dan een gemiddelde woning? Een basisschool gebruikt ongeveer evenveel energie als twintig huishoudens. Een gemiddelde middelbare school zo’n beetje het dubbele. Verspillen scholen naar verhouding meer dan andere publieke voorzieningen? Ja, dat komt door een optelsom van factoren.
Deel bericht

Leerlingen Montessorischool duiken in jeugdjaren opa's en oma's

25.05.18
Er zijn interviews gehouden, spellen gedaan uit vroegere tijden en veel gepraat over hoe ouderen in hun jeugdjaren leefden. Journalist en publicist Marscha van Noesel raakte vorig jaar geïnspireerd door het project 'Leergaloos'. Een in Utrecht opgezet project dat senioren als vrijwilligers bij het basisonderwijs betrekt
Deel bericht

Onderzoek wijst uit: methodes PRIMA en Taakspel binnen een jaar effectief tegen pesten

25.05.18
De Kanjertraining heeft geen aantoonbaar effect op pesten in het algemeen, maar lijkt wel een positief effect te kunnen hebben in klassen met veel conflicten. Het programma Alles Kidzzz, dat zich specifiek richt op individuele kinderen met ernstige gedragsproblemen, vermindert deze problemen volgens leerkrachten sterk.
Deel bericht

Help de Overstapservice Onderwijs (OSO) verbeteren

25.05.18
Met OSO kunnen scholen leerlinggegevens eenvoudig digitaal overdragen op het moment dat een leerling overstapt naar een andere school; van PO naar VO, maar ook binnen het PO of VO. Jaarlijks worden OSO en de betrokken administratiesystemen aangepast op basis van suggesties van gebruikers en naar aanleiding van technologische- of andere ontwikkelingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)