Meester Menno van CBS De Flambouw wint de teacher award 2018

28.05.18
De afgelopen maanden zijn leraren uit het BaO en VU uitgenodigd om te laten zien op welke creatieve, innoverende en inspirerende manier zij LEGO stenen in hun onderwijs inzetten. Menno Kolk laat goed zien hoe hij het LEGO materiaal inzet in de klas om leerlingen te motiveren en de kans te geven kennis en begrip te vergroten op een vernieuwende manier.
Deel bericht

Brandbrief Lerarentekorten

28.05.18
Lerarentekorten vormen een groot en urgent maatschappelijk probleem. Vooral in het primair onderwijs is de situatie ernstig. Maar ook in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs zijn de tekorten nijpend, vooral voor bepaalde vakken (natuurkunde, scheikunde, rekenen/wiskunde).
Deel bericht

Architectenweb netwerkevent: scholen zonder traditionele klaslokalen

28.05.18
In het basis- en voortgezet onderwijs voltrekt zich in stilte een revolutie. Steeds meer scholen stappen over op gepersonaliseerd leren, dat kinderen een grote zelfstandigheid geeft en hen in staat stelt om zich veel breder te ontwikkelen. Op die manier kunnen de kinderen vooral ook die vaardigheden leren die in de 21e eeuw van hen gevraagd worden.
Deel bericht

Veel knelpunten bij onderwijs aan zorgleerlingen, politiek wil actie

28.05.18
Sommige samenwerkingsverbanden potten onterecht geld op, benadrukken CDA, D66, PVV en GroenLinks. De Algemene Rekenkamer concludeerde in 2017 dat er onvoldoende zicht is op de 2,4 miljard euro voor het passend onderwijs. "De grote vermogensopbouw is een graat in de keel. Veel geld komt niet terecht waar het hoort en dat moet anders", zegt CDA-Kamerlid Rog
Deel bericht

Elk samenwerkingsverband één coördinator

28.05.18
Het grote probleem van passend onderwijs is dat er te veel organisaties bezig zijn met één kind. Daarom moet elk samenwerkingsverband één coördinator krijgen. Dat benadrukt oud-VOS/ABB’er Henk Keesenberg, die nu manager is bij het Overijsselse samenwerkingsverband 25-05, tegenover de NOS.
Deel bericht

Passend onderwijs kan heel mooi zijn, maar werkt nu niet

28.05.18
Te veel administratieve taken, te weinig handen in de klas en te veel organisaties die zich met bezighouden met een kind dat hulp nodig heeft. Als je betrokkenen in het onderwijs vraagt, weten ze wel waar het misgaat met de hulp voor kinderen die extra zorg nodig hebben
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)