'Doe snel iets aan mislukt passend onderwijs'

31.05.18
Minder rigide regels, kleinere klassen, meer professionele ondersteuning binnen de school, minder onderwijs-managers en bestuurders en duidelijke richtlijnen voor ouders.
Deel bericht

Barbie met bomgordel in lesmateriaal voor asielzoekerskinderen

31.05.18
Asielzoekerskinderen in het Noorden van Nederland zijn bij hun taallessen de afgelopen weken geconfronteerd met afschuwelijke plaatjes.
Deel bericht

Aanvraagprocedure Excellente Scholen-traject veranderd

31.05.18
Van 1 februari tot en met 15 april 2019 kunnen scholen zich weer aanmelden voor het traject Excellente Scholen. De aanvraagprocedure is dit jaar echter anders dan voorgaande jaren. Scholen moeten nu al bij aanmelding over het predicaat Goed van de Onderwijsinspectie beschikken. Tot uiterlijk 30 september 2018 kunnen scholen bij de Onderwijsinspectie een onderzoek aanvragen voor deze waardering.
Deel bericht

Voor alle scholen ligt er nu een taalplan voor lessen in Fries

31.05.18
In tweeëneenhalf jaar tijd heeft de provincie voor alle scholen een profiel vastgesteld. Om de ongeveer drieënhalf jaar wordt dat bijgesteld richting het einddoel. Voor 47 procent van de 428 aangeschreven basisscholen geldt dat ze een A- of B- profiel hebben. Op het A-niveau voldoen ze aan alle kerndoelen. Voor ‘B’ geldt alleen een ontheffing voor schrijven.
Deel bericht

Voor alle scholen ligt er nu een taalplan voor lessen in Fries

31.05.18
Uiterlijk in 2030 moeten alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs voldoen aan alle kerndoelen die voor de les Fries gelden, zoals praten, luisteren, lezen, schrijven en taalbeschouwing.
Deel bericht

Maatwerk nodig om thuiszitten tegen te gaan

31.05.18
Tijdens deze landelijk actieweek, van 1 tot en met 8 juni, vinden diverse activiteiten plaats rondom dit onderwerp en de aanpak van de problematiek. Want ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren zitten er nog steeds veel jongeren thuis. Maar om hoeveel thuiszitters gaat het eigenlijk? En hoe krijg je hen weer naar school?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)