Montessosi-school verrast door spelfout op nieuw naambord

01.06.18
De kinderen juichten, de wethouder sprak trots. De onthulling van het nieuwe naambord van kindcentrum Meester Verwers in Zoetermeer vanmiddag was feestelijk. Tot de aanwezigen beter naar het naambord keken. "Blijkbaar word je beeldblind en ga je er vanuit dat het goed is.'
Deel bericht

Sinterklaas komt dit jaar aan bij Zaanse Schans

01.06.18
De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in de gemeente Zaanstad. Halverwege november komt hij met zijn Pieten aan in het dorp Zaandijk waarna hij te paard naar de Zaanse Schans gaat.
Deel bericht

Opinie | 'Ouders, een kind heeft niets aan uw rode lopertje'

01.06.18
Hoe breng je een kind morele waarden bij? Filosofen Désanne van Brederode en Paul van Tongeren zijn het erover eens dat onderwijs niet zaligmakend is, voorbeeldgedrag wel.
Deel bericht

‘We hebben de thuiszitters beter in beeld’

01.06.18
‘Laat je niet ontmoedigen door de cijfers. Dat het aantal thuiszitters nog niet daalt, is een logisch gevolg van betere registratie.’ Dat is de boodschap waarmee PO-Raad voorzitter Rinda den Besten en VO-raad voorzitter Paul Rosenmöller de Landelijke Actieweek Thuiszitters aftrappen.
Deel bericht

Kanshebbers Kinderjury 2018

01.06.18
Welk boeken wordt door jullie gekozen als het allerleukste kinderboek van afgelopen jaar? De top 5 kanshebbers voor elke leeftijdsgroep is nu bekend.
Deel bericht

Eerste Amsterdamse leraren verleid met appartement

01.06.18
Voorrang op een huurwoning als beloning voor het feit dat je als leraar in de stad wilt werken. In Amsterdam hopen ze dat het de oplossing is voor het steeds nijpender wordende lerarentekort.
Deel bericht

'Strengere toelating pabo leidt niet tot betere studenten'

01.06.18
Toelatingstoetsen op de pabo die ervoor moesten zorgen dat het niveau van eerstejaars studenten op de lerarenopleiding hoger zou worden, hebben niet gewerkt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)