Basisscholen zetten vooral in op extra personeel om werkdruk te verlichten

10.09.18
Basisscholen hebben van het kabinet extra geld gekregen om de werkdruk te verlichten. De PO-raad, de koepelorganisatie voor het primaire onderwijs, heeft onderzocht hoe dat budget wordt ingezet door de scholen.
Deel bericht

Een regelluwe school: wat is dat?

10.09.18
De pilot Regelluwe Scholen werd in 2016 in het leven geroepen door toenmalig staatssecretaris Sander Dekker. Excellente basisscholen en middelbare scholen mochten binnen deze pilot afwijken van de wettelijke regelgeving voor scholen. Doel van het experiment is om te zien hoe scholen omgaan met een vermindering van de regels en het toezicht daarop.
Deel bericht

Lekker lezen: het belang van leesmotivatie

10.09.18
Wetenschappelijk congres 2018 over leesmotivatie, donderdag 13 december in congrescentrum Antropia in Driebergen. Wat is het geheim van succesvolle leesbevordering? Leesmotivatie. Wanneer de leesvlam bij kinderen eenmaal goed brandt, dooft deze niet zo snel meer uit. Leesmotivatie zet een positieve leesspiraal op gang: een kind dat graag leest, leest meer en beter
Deel bericht

Kinderombudsman opent Kindertroontrede op Prinsjesdag

10.09.18
Kinderombudsman Margrite Kalverboer opent op Prinsjesdag om 11.00 uur de Kindertroonrede in de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg. Twintig scholieren zullen de Kindertroonrede uitspreken. Leerlingen van acht basisscholen uit Den Haag en omstreken presenteren op Prinsjesdag hun ideeën en wensen voor Nederland in alweer de vierde editie van de Kindertroonrede.
Deel bericht

Advies: laat kinderen extra bewegen op school

10.09.18
Scholen moeten kinderen twee keer per dag een half uur laten sporten en bewegen. Dat adviseren de Nederlandse Sportraad, de Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving in een rapport.
Deel bericht

Prinsjesdagviering: stof voor burgerschap en levensbeschouwing in de klas

10.09.18
Vanuit je eigen levensbeschouwelijke identiteit bijdragen aan de samenleving. Prinsjesdag is bij uitstek een gelegenheid om in de klas over dat thema na te denken. Opnieuw is speciaal ontwikkeld digitaal lesmateriaal beschikbaar waarmee leerlingen zich bezinnen op hun levensbeschouwelijke wortels en wat die betekenen voor samenleven in diversiteit.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)