Taaltraject Samenleren van start: voor ouders van peuters en kleuters in Groningen

12.09.18
Taaltraject Samenleren van start: voor ouders van peuters en kleuters in Groningen.
Deel bericht

Leraren willen meer aandacht voor aanslag op 11 september

12.09.18
Vandaag precies 17 jaar geleden vlogen twee vliegtuigen expres in twee hoge torens in Amerika.Geschiedenisleraren vinden dat er op basis- en middelbare scholen meer lessen moeten komen over wat er toen gebeurde. De meesters en juffen zeggen dat kinderen er nu te weinig over leren, terwijl die aanslag gevolgen had voor de hele wereld.
Deel bericht

College wil ruim 30 schoolgebouwen vernieuwen de komende jaren

12.09.18
De gemeente en de Woerdense schoolbesturen zijn voornemens alle ruim 30 schoolgebouwen van het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs de komende 40 jaar te vernieuwen. Dit is het voorstel van het college, waarover de raad naar verwachting op 4 oktober 2018 een inhoudelijk besluit neemt.
Deel bericht

Tieners communiceren liever niet meer face to face

12.09.18
Tieners sturen tegenwoordig liever een berichtje in plaats van een echt gesprek te voeren. In zes jaar tijd heeft er een verschuiving plaatsgevonden in de sociale interacties van tieners. Dit blijkt uit onderzoek van Common Sense, een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor het welzijn van kinderen. Ook in Nederland vindt deze verandering plaats.
Deel bericht

Openbaar onderwijs ‘vindt niets en heeft niets te zeggen’

12.09.18
Het openbaar onderwijs vindt niets en heeft niets te zeggen. Dat suggereren algemeen directeur Titus Frankemölle van de rooms-katholieke Kwadrant Scholengroep in Noord-Brabant en de Haarlemse-Amsterdamse hulpbisschop Jan Hendriks. Zij stellen dat het confessionele onderwijs een beter vertrekpunt zou bieden om de integratie te bevorderen dan het openbaar onderwijs.
Deel bericht

Schoolleiders schamen zich voor het rode actieshirt

12.09.18
Onder schoolleiders in het basisonderwijs lijkt weinig animo te zijn om woensdag actie te voeren voor meer salaris en een lagere werkdruk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)