Scholen vrezen de griep. Is een griepprik voor de juf een oplossing?

16.10.18
Griep hangt als een donkere wolk boven het basisonderwijs. Want als er te veel juffen en meesters ziek worden, moeten scholen klassen naar huis sturen. Invalkrachten zijn schaars. Is de griepprik een oplossing? Een griepprik kan een werkgever zijn personeel uiteraard alleen op vrijwillige basis aanbieden.
Deel bericht

Ouders hebben moeite met kindermarketing

16.10.18
Veel ouders hebben moeite met kindermarketing, dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum. Vooral kindermarketing die plaatsvindt op scholen, tijdens sportevenementen voor kinderen en op social media, vinden ouders niet normaal. De meerderheid is voor maatregelen tegen kindermarketing van ongezonde producten, zoals koek, snoep en frisdrank.
Deel bericht

Slob 'mist onderliggende boodschap' in 'sympathieke brief van docent

16.10.18
Doe een beroep op de gepensioneerde leerkrachten minister Arie Slob, is de strekking van de open brief aan de minister van gepensioneerd leerkracht Tjalling Janssen, die zaterdag in de Stentor stond. De minister reageert op Twitter dat hij het een sympathieke brief vindt. Daarmee mist hij het onderliggend verwijt van Janssen, vinden Twitteraars die weer reageren op Slob.
Deel bericht

Handig overzicht voor gesprek over taakverdeling

16.10.18
n de nieuwe cao in het primair onderwijs bepaalt het schoolteam de werkverdeling. Per 1 augustus 2019 moeten de afspraken op papier staan. De bonden en de werkgeversorganisatie PO-raad maakten een handige infographic om te gebruiken bij het gesprek over de taakverdeling. Je vindt daarin onder meer een stappenplan.
Deel bericht

Alle achttien schoolpleinen in Hilversum binnenkort rookvrij

16.10.18
Op de achttien schoolpleinen van alle openbare basisscholen in Hilversum mag vanaf volgende week niet meer worden gerookt. Onderwijswethouder Annette Wolthers verklaarde maandag om 9.00 uur op het plein van basisschool de Dubbeldekker in Hilversum symbolisch alle schoolpleinen in de gemeente rookvrij.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)