Gesprek met Ouders & Onderwijs over vrijwillige ouderbijdrage

13.10.18
Enkele leden van de PO-Raad gaan binnenkort in gesprek met Ouders & Onderwijs over de vrijwillige ouderbijdrage. Deze schoolbesturen hebben aangegeven met dit thema aan de slag te willen. Het doel is om tot richtlijnen voor scholen en schoolbesturen te komen en wenselijke uitgangspunten te formuleren over de ouderbijdrage in het primair onderwijs
Deel bericht

Schoolleiders in gesprek met Tweede Kamerleden

13.10.18
De leerkrachten in het po zijn de straat op gegaan en hebben verbetering van de arbeidsvoorwaarden bereikt. Maar waardering voor de schoolleider en het ondersteunend personeel blijft achter, en daar moet wat aan gebeuren. Dat is de boodschap van de schoolleiders tijdens het gesprek met Tweede Kamerleden.
Deel bericht

De klas van Lukas (9) verft haar tegen pesten

13.10.18
Op de Wichelroede in Udenhout hebben veel kinderen vrijdag hun haar geverfd. Meiden hebben een rood plukje en jongens hebben groene haren. Natuurlijk doen ze dat niet zomaar: het is een actie tegen pesten.Lukas van 9 bedacht de actie met zijn vrienden.
Deel bericht

Harderwijk: Basisscholen aan de slag met Afval op school!

13.10.18
Met dit project gaan de basisscholen de Vrije School Valentijn en De Veste het komend jaar aan de slag met afvaleducatie. Beide scholen willen er de gewoonte van maken om afval te scheiden en te voorkomen. Er wordt lesmateriaal gemaakt over hoe met afval kan worden omgegaan. Beide scholen hebben beide een leerkracht ingezet die deze taak binnen de school op zich neemt.
Deel bericht

Winnaars internationale eTwinningprojecten bekend

13.10.18
Op 10 oktober reikte Nuffic drie prijzen uit aan de beste internationale eTwinningprojecten van het afgelopen schooljaar. De prijzen worden uitgereikt in drie categorieën: po, vo en mbo. De winnaars zijn de RK Basisschool Bernardus uit Saasveld, RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom en de Roncalli Mavo in Rotterdam. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 1.000 euro.
Deel bericht

De Eindmusical wint de Gouden Stuiver!

13.10.18
De Eindmusical heeft tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de prijs voor het beste jeugdprogramma gewonnen. De serie kreeg de meeste stemmen en mocht de Gouden Stuiver mee naar huis nemen. De serie won van Bommetje en de Viral Fabriek. Nadat de acteurs de prijs van Ronnie Flex kregen, bedankten ze al hun collega's in een speech.
Deel bericht

Onderzoek naar herverdelingseffecten primair onderwijs

13.10.18
Minister Slob geeft de opdracht aan het CBS om het knelpunt van de herverdeeleffecten in het primair onderwijs te onderzoeken. Een kleine groep scholen kan namelijk last gaan krijgen van de herverdeeleffecten die optreden bij de nieuwe bekostiging van de WPO, die op 1 maart 2019 in werking treedt. Dit betreft een aanpassing van de groeiregeling en het onderwijsachterstandenbeleid
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)