De leraar van de toekomst moet zijn eigen carrière kunnen bouwen

07.11.18
De Onderwijsraad wil dat in de toekomst leraren makkelijker kunnen overstappen van het basisonderwijs naar de middelbare school of andersom. Ook zouden leraren zich niet moeten beperken in het geven van slechts één vak. Dat moet het voor leraren makkelijker maken om zich te ontwikkelen en te variëren binnen zijn of haar loopbaan.
Deel bericht

Heb jij het onder de duim?

07.11.18
Onze duim is in tijden niet zo machtig geweest. Met een click, scroll of swipe verschaft ‘ie ons toegang tot een wereld aan informatie en mogelijkheden. Maar de ene duim is de andere niet, en lang niet iedereen is er even handig mee. Dat is een groeiend probleem. Tijdens de komende Week van de Mediawijsheid richten we ons op iedereen die wel een helpende hand kan gebruiken.
Deel bericht

Gratis lesmateriaal over mediawijsheid

07.11.18
Uitgeverij Kwintessens stelt in het kader van de Week van de Mediawijsheid van 16 tot en met 23 november gratis lesmateriaal ter beschikking.Het is onderdeel van methode Kwink voor sociaal-emotioneel leren, maar kan los daarvan door alle basisscholen worden gebruikt. Kwintessens zegt het gratis lesmateriaal aan te bieden ‘voor een leerzame en sociaal extra wijze week’.
Deel bericht

Kamer: kind mag religieuze handeling weigeren

07.11.18
Openbare scholen kunnen niet van hun kinderen vragen te knielen in een moskee of andere religieuze handelingen te verrichten. Het kabinet moet regelen dat kinderen met gewetensbezwaren een vrijstelling kunnen krijgen, vindt de Tweede Kamer. Volgens de SGP melden zich steeds vaker ouders die klagen dat hun kind zo'n uitstapje van school niet mag weigeren.
Deel bericht

Minister van financiën naar school in Bruinisse

07.11.18
Minister van Financiën Hoekstra komt maandag 12 november een lesje ‘omgaan met geld’ geven op openbare basisschool De Meerpaal in Bruinisse. De 27 leerlingen uit groep 6 en 7 krijgen les van de minister over het onderwerp ‘Echt of nep geld?’. Het lesmateriaal is ontwikkeld door Wijzer in geldzaken.
Deel bericht

Tweede Kamer vindt prestatiebox leegtrekken goed idee

07.11.18
Een meerderheid van de Tweede Kamer gaat mee in het plan van CDA en D66 om de prestatiebox leeg te trekken om zo de leraren in het primair onderwijs een extra salarisverhoging te geven. CDA-Kamerlid Michel Rog en zijn collega Paul van Meenen van D66 vinden dat er slechts ‘vage doelen’ aan de prestatiebox zijn verbonden.
Deel bericht

Bordspellen als krachtig leermiddel

07.11.18
Bordspellen als leermiddel inzetten? Heidi van der Westerlaken doet dat in haar klas en ziet de kinderen groeien. Heidi is leerkracht van groep 5 en de Minervagroep, een klas voor meer- en hoogbegaafden met een zorgvraag, en coördinator meer- en hoogbegaafdheid op basisschool Helder Camara in Teteringen.
Deel bericht

Postcode bepaalt nog steeds schoolsucces

07.11.18
We weten het allang en toch blijft het maar voortbestaan: kinderen van laagopgeleide ouders hebben minder kansen dan kinderen van welgestelde, hoogopgeleide ouders. En ja, ook in Nederland, zo blijkt uit het eind oktober 2018 gepresenteerde OESO-rapport Equity in Education.
Deel bericht

Opinie - Bekostiging verschuiven van besturen naar scholen?

07.11.18
Niet doen, zeggen basisschooldirecteuren. Zouden onze leerlingen beter onderwijs krijgen? Wij denken van niet. Integendeel: goed en steeds beter onderwijs staat en valt met de kwaliteit van onze schoolorganisaties. Juist ons overkoepelende bestuur en het ondersteunende stafbureau helpen ons om dat te realiseren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)