Ouders vinden gezonde snack ‘zielig voor kind’

08.11.18
Ruim een op de vier ouders vindt het zielig om hun kind alleen maar gezonde tussendoortjes mee te geven naar school. Dat geldt vooral voor jonge ouders. Ze vinden dat er best mag worden getrakteerd op chips of cake. Het onderzoek wijst ook uit dat bijna de helft van de ouders andere ouders erop aankijkt als die een te dik kind hebben.
Deel bericht

Schoolmelkprogramma beoordeeld met een 7,2

08.11.18
Scholen zijn enthousiast over het schoolmelkprogramma, zij geven het gemiddeld een 7,2. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Scholen vinden het wel jammer dat er weinig keuzes zijn in het programma. Zij willen graag een uitbreiding van het assortiment melkproducten.Met subsidie van de Europese Unie betalen ouders minder voor een abonnement op schoolmelk.
Deel bericht

Schoolpleinen moeten groen zijn in plaats van grijs

08.11.18
De Zeeuwse schoolpleinen zijn nog te vaak een betonnen omgeving. Daar moet verandering in komen, vindt het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. De tegels moeten er voor een deel uit en daar moet groen voor terug komen. Om scholen er warm voor te maken heeft IVN, in samenwerking met de GGD en HZ University of Applied Sciences, een promotievideo opgenomen.
Deel bericht

Onderwijs komende jaren op de schop

08.11.18
Het basisonderwijs gaat de komende jaren op de schop. Leerlingen moeten meer zelf online kennis opzoeken en de leraar leert hen hoe dat moet. ,,Leerkrachten hoeven kennis niet meer over te dragen of in leerlingen te proppen. Ze moeten kinderen leren hoe ze het online kunnen vinden.’’ Dat zegt Maarten Steinbuch, hoogleraar aan de TU Eindhoven.
Deel bericht

Kinderen krijgen nu al les over vuurwerk

08.11.18
Op veel scholen gaat het nu al over vuurwerk. Veel kinderen krijgen de komende tijd vuurwerkles waarin gewaarschuwd wordt voor de gevaren. En dat is hard nodig, want de helft van de ongelukken gebeurt bij mensen die jonger zijn dan 20 jaar. Dat komt vaak door knalvuurwerk of illegaal vuurwerk.
Deel bericht

Unicef: ongelijkheid onderwijskansen in Nederland groot

08.11.18
In Nederland zijn grote verschillen tussen de leesvaardigheid van 15-jarigen. In andere landen zijn die verschillen veel kleiner. Onder meer omdat leerlingen hier al jong voor een bepaald type onderwijs moeten kiezen, ontstaan grote niveauverschillen. In andere landen zijn vaak minder onderwijstypes, waardoor kinderen meer ruimte hebben om zich op hun eigen niveau te ontwikkelen
Deel bericht

Ruim baan voor leraren

08.11.18
De Tweede Kamer heeft de Onderwijsraad de volgende adviesvraag gesteld: Hoe kunnen opleidings- en arbeidsstructuur zo worden vormgegeven dat ze op termijn bijdragen aan zowel voldoende als goede leraren? In antwoord op deze vraag introduceert de Onderwijsraad een nieuwe kijk op het beroep die leidt tot ingrijpende aanpassingen in de opleidings- en arbeidsstructuur.
Deel bericht

Steun voor onderzoek naar direct financieren scholen

08.11.18
Minister Slob moet de mogelijkheden bekijken om scholen in het BaO en VO rechtstreeks te financieren, buiten schoolbesturen om. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer nam een motie van D66 met die strekking aan.De Tweede Kamer wil ook dat Slob afspraken maakt met schoolbesturen om de inzet van commerciële bureaus bij het werven van leraren zoveel mogelijk te beperken
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)