NTR in kort geding: uiterlijk Zwarte Piet is redactionele vrijheid

13.11.18
Hoe Zwarte Piet eruitziet tijdens de landelijke Sinterklaasintocht is een redactionele vrijheid. Dat betoogde de advocaat van omroep NTR vandaag in het kort geding dat vorige week werd aangespannen door de stichting Majority Perspective rond de intocht van zaterdag in Zaanse Schans.
Deel bericht

Leo Kanner Onderwijsgroep viert 50 jarig bestaan

13.11.18
Met een afwisselend programma voor alle medewerkers, leerlingen, ouders en genodigden viert de Leo Kanner Onderwijsgroep van 9 t/m 16 november het 50-jarig bestaan. De inhoud van het programma onderstreept dat iedereen binnen de LKO erop gericht is om kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs volwaardige kansen te bieden om zich vanuit eigen talenten te ontwikkelen.
Deel bericht

Meer inzicht in de voortgang van de leerling met behulp van ICT

13.11.18
Hoe kun je ICT zo laten werken dat scholen leerlingen meer maatwerk kunnen bieden aan leerlingen? De Vereniging IkOok, de Rijdende School en basisschool Het Palet, drie indieners van een versnellingsvraag, deelden hun ervaringen met educatieve uitgevers, publieke partijen en systeemontwikkelaars. We hadden nooit durven dromen dat we al zo ver zijn gekomen.
Deel bericht

Kinderboek De Gorgels in DWDD

13.11.18
Niet alleen de shows van Jochem Myjer zijn een groot succes, ook zijn kinderboeken over 'De Gorgels', geïllustreerd door Rick de Haas, vliegen de winkel uit. De nieuwste in de reeks, 'De Gorgels en het geheim van de Gletsjer', kwam afgelopen week nieuw binnen op nummer 1 in de boeken top 60.
Deel bericht

Met dit digibord kun je sporten

13.11.18
Gymen is leuker met een digibord, denken de bedenkers van de multiBALL beweegmuur. Dat is een muur die werkt als een soort touchscreen, waar je spelletjes mee kunt spelen. De beweegmuur wordt nu uitgebreid getest. De bedenkers willen sport leuker maken, zodat kinderen meer bewegen. Door een bal op de juiste plek te gooien verdien je punten.
Deel bericht

Hier gaan we het lerarentekort niet mee oplossen

13.11.18
Het nieuwe rapport van de Onderwijsraad deed Jan Drentje zijn wenkbrauwen fronsen. Het advies gaat niet over het lerarentekort, maar over een nieuwe vormgeving van de lerarenopleidingen en de mogelijkheden om door te stromen naar andere schoolsoorten. Toch wordt daarvan een nieuwe elan verwacht dat de neergang van de beroepsgroep zou kunnen stoppen.
Deel bericht

Heeft de Julianaschool de slimste leerlingen?

13.11.18
Heeft de Koningin Julianaschool in ’s-Gravenpolder de slimste leerlingen van Nederland? Woensdag wordt dat duidelijk, want dan staat een team van de school in de grote finale van de SlimmerIQuiz, die test of je slim en creatief bent en snel en logisch denkt. Georganiseerd door Mensa Nederland, de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdams Universiteitsfonds.
Deel bericht

Duizenden kinderen schrijven kerstpost voor eenzame ouderen

13.11.18
Bijna 900 scholen hebben zich al aangemeld voor de sympathieke kerstkaartenactie van het Ouderenfonds, PostNL en Kidsweek. Ook dit jaar worden duizenden eenzame ouderen verrast met een handgeschreven, warme kerstgroet van scholieren. Afgelopen jaar ontvingen 125.000 ouderen een kerstkaart en deden maar liefst 1.300 scholen mee.
Deel bericht

PO-Raad gaat in gesprek over hoge vermogens

13.11.18
De PO-Raad gaat in gesprek met een aantal schoolbesturen die op basis van de gepresenteerde jaarcijfers en continuïteitsparagraaf mogelijk een te hoge vermogenspositie hebben. Doel van deze gesprekken is om meer inzicht te krijgen in wat er bij de betreffende schoolbesturen speelt.
Deel bericht

Help mee aan de ontwikkeling van het primaire onderwijs in NL!

13.11.18
Op 24 november is het weer zover: de Nationale Schoolleiders Top PO. In de Rijtuigenloods in Amersfoort gaan schoolleiders uit het hele land samen met topmensen uit andere vakgebieden de discussie aan over het primaire onderwijs in Nederland. Tijdens de dag sluiten een aantal grote namen aan, zoals Olympische zwemkampioen Maarten van der Weijden en minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Me
Deel bericht

Geen paasontbijt, wel Suikerfeest

13.11.18
‘Basisscholen bepalen zelf welke feesten, vieringen of herdenkingen op school plaatsvinden’. Dat zegt onderwijsminister Arie Slob in antwoord op Kamervragen na een bericht over de openbare Theo Thijssenschool in Amsterdam, die dit schooljaar het paasontbijt overslaat en aandacht besteedt aan het islamitische Suikerfeest.
Deel bericht

Achttien leerkrachten ziek: Nunspeetse school blijft dagje dicht

13.11.18
Achttien medewerkers van de Immanuëlschool in Nunspeet hebben zich maandag ziek gemeld met buik- en maagklachten. Volgens de Onderwijsinspectie is dat niet eerder vertoond. Directeur Bertha Immerzeel vermoedt dat 't iets te maken heeft met het teamuitje van afgelopen vrijdag. De school blijft dicht, want het was veel te kort dag om vervanging te regelen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)