Minister Slob devalueert de waarde van cultuuronderwijs

11.11.18
Al eerder hebben wij de mogelijkheid aangereikt om die lessen te laten verzorgen door vakdocenten op de verschillende kunstgebieden. Met het extra geld dat beschikbaar komt om de werkdruk van de leerkrachten aan te pakken, zou dat ook binnen de mogelijkheden liggen van scholen om deze vakdocenten aanvullend in te huren. Zij hebben al een opleiding voor het onderwijs gehad.
Deel bericht

Wie gaat zich spontaan bezighouden met pedagogiek en didactiek?

11.11.18
Column - Dat is één reden waarom ik niet geloof dat het advies van de Onderwijsraad – kort gezegd: je wordt eerst algemeen leraar en gaat je daarna verdiepen in een vak of leeftijdsgroep – werkt. De drang kinderen iets te leren moet uit enthousiasme voor een onderwerp of vakgebied voortkomen. Didactiek zonder inhoud bestaat niet.
Deel bericht

GGD Twente niet blij met houdingscheck op scholen

11.11.18
De GGD Twente raadt basisscholen af om houdingschecks te laten uitvoeren door zelfstandige therapeuten. Met name de buktest om scoliose op te sporen heeft volgens de gezondheidsdienst weinig zin. De therapeut: Ik stuur echt niet zomaar iemand door. Als ik dat doe, dan is er echt wat mis. Er zijn geen verplichtingen.
Deel bericht

Apeldoornse Indy (5) wint vip-prijs en uitje voor haar school dankzij liefde voor musea

11.11.18
De beste ‘museuminspecteur’ van Nederland komt uit Apeldoorn. De 5-jarige Indy heeft die eretitel gewonnen en met 24 museumbezoeken per jaar, lijkt dat volledig terecht.Het fenomeen museuminspecteur is in het leven geroepen door de Museumvereniging, die onder meer de museumkaart uitgeeft.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)