Lerarentekort Rotterdam: Leraren in prefab-huurwoningen

16.11.18
Rotterdam gaat tot 3000 kant-en-klare huurwoningen neerzetten en leraren krijgen voorrang om zo’n woning te huren. Dat besloot de gemeenteraad deze week. Het lerarentekort in de Maasstad is gigantisch: roosters op middelbare scholen worden ‘verschraald’ en basisscholen moeten elke dag improviseren.
Deel bericht

Opinie: Paniekvoetbal van het Ministerie van Onderwijs

16.11.18
Vanaf 1985 zijn er fatale beleidsfouten op het Ministerie van Onderwijs gemaakt. Generaties kinderen worden de verkeerde kant opgestuurd en men blijft volharden in foute keuzes In 1985 zijn de huishoudscholen en technische scholen afgeschaft. Wat een miskleun! Ik moest jongens naar theoretisch ingerichte opleidingen sturen die veel intelligenter waren met hun handen.
Deel bericht

Peiling onder leraren over het schoolleidersvak

16.11.18
Wat trekt leraren in het schoolleidersvak aan en wat juist niet? Ook het schoolleiderstekort wordt steeds meer voelbaar en vaak gaan leraren de functie vervullen. Om zicht te krijgen waarom zij wel of niet de stap overwegen om schoolleider te worden, nodigt het Arbeidsmarktplatform PO hen uit om een enquête in te vullen.
Deel bericht

Minister Ollongren presenteert elf basisscholen die gaan voor aardgasvrij

16.11.18
De eerste duurzaam gerenoveerde school werd begin deze week feestelijk heropend in Opeinde, gemeente Drachten-Smallingerland. De komende periode volgen nog elf basisscholen die hun schoolgebouwen aardgasvrij gaan maken. Zij ontvangen hiervoor een stimuleringsbijdrage van 350.000 euro. Dat maakte minister Ollongren bekend.
Deel bericht

Tekort aan leerkrachten: school voert vierdaagse lesweek in

16.11.18
Een vierdaagse schoolweek voor groep 7 en 8. Dat is het plan van SBO De Blinker in Geleen. Koepel Kindante is er niet blij mee. Wij kampen binnen Stichting Kindante met een vervangerstekort’. De leerlingen van de groepen 7 en 8 hebben daarom vanaf donderdag een vierdaagse lesweek, waarbij elke dag van de week één van de groepen 7 of 8 thuisblijft.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)