Samen op de bres tegen kindermishandeling

19.11.18
In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Tijdens de Week tegen kindermishandeling van 19 tot en met 25 november wordt met allerlei activiteiten voor deze groep kwetsbare kinderen extra aandacht gevraagd.Een belangrijk doel van de BTK is zorgen dat de verbeterde meldcode meer gaat leven bij onderwijsprofessionals op de werkvloer.
Deel bericht

Zwarte Piet is op Aruba geen probleem

19.11.18
Ik heb een oplossing voor je als je, net als ik, helemaal klaar bent met de discussie over Zwarte Piet. Kom naar Aruba! Daar vieren ze het Sinterklaasfeest zonder enige discussie.
Deel bericht

SP: op basisschool drie uur gym per week door vakdocent

19.11.18
De SP in de Tweede Kamer wil dat kinderen op de basisschool drie uur gymles per week krijgen van een sportleraar. Volgens de partij levert dat meer op dan het kost. De 275 miljoen euro die nodig is om het plan uit te voeren, zouden worden terugverdiend doordat op termijn de zorgkosten lager uitvallen en doordat mensen minder vaak zullen verzuimen van hun werk.
Deel bericht

Amsterdam: Islamitisch onderwijs groeit sterk

19.11.18
Nu ook Zuid een islamitische basisschool krijgt, heeft elk stadsdeel er minimaal één. Voor basisscholen in de buurt is de komst van Elif ingrijpend. In de buurt staan twee scholen die worstelen met een laag leerlingenaantal en veel islamitische leerlingen hebben. Het zou niet voor het eerst zijn dat ouders hun kind laten overstappen op de islamitische school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)