HoeZoMediawijs.nl: nieuwe jeugdwebsite over mediawijsheid gelanceerd

10.12.18
Mediawijzer.net lanceert HoeZoMediawijs.nl, een website waarop kinderen vanaf 10 jaar aan de slag kunnen met mediawijze thema’s. De website biedt gevalideerde informatie, educatieve filmpjes en doe-opdrachten. De website is zo ingericht dat kinderen en jongeren zelfstandig kunnen werken, zowel th...
Deel bericht

Ziek thuis, maar tóch in de klas dankzij robot Benji

10.12.18
Ziek thuis zitten, maar tóch lessen volgen. Voor zieke leerlingen komen meer technische snufjes om via live verbindingen ‘in de klas’ te kunnen zijn. Ze staan in de rij om een robot te bemachtigen.De aanvragen voor een robot of live-verbinding met de klas stromen binnen. De virtuele lessen helpen voorkomen dat leerlingen helemaal uitvallen.
Deel bericht

Salarisplafond bestuurders met sprongen omhoog

10.12.18
Bestuurders van grote onderwijsinstellingen mogen van het kabinet volgend jaar 194 duizend euro verdienen, 13 duizend euro meer dan vorig jaar. Ook voor bestuurders van middelgrote en kleinere organisaties stijgt het wettelijke maximum in twee jaar tijd met 7 tot 8 procent. Een verkeerd signaal, vindt de AOb.
Deel bericht

Kinderen uit Alteveer mogen voor koningin Máxima optreden

10.12.18
De leerlingen wonnen de finale van het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show. Muziek is de rode draad in het programma. De kinderen van De Wegwijzer kwamen als winnaar uit de bus. De winnaars van elke provincie vormen een grote schoolband en treden op tijdens het Kerst Muziekgala 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch.
Deel bericht

Zilveren Weken 2019

10.12.18
De weken na kerstvakantie worden ook wel de Zilveren Weken genoemd. Een goed moment om extra aandacht te besteden aan het groepsgevoel in de klas. In de Zilveren Weken bevinden we ons in de fase van performing, legt Siebers uit. Zie het als een pas op de plaats. Welk gedrag zie je bij de leerlingen na de vakantie? Kijk hoe je daar op in kunt spelen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)