Onderzoek: Samenwerkingsschool haalt kinderen bij les levensbeschouwing uit elkaar

08.12.18
Ze vinden ontmoeting en samenleven een kernwaarde van hun school, maar halen de kinderen tijdens de lessen levensbeschouwing vaak uit elkaar. Ik adviseer ze een vorm van levensbeschouwelijk onderwijs aan te bieden waarin de kracht van zowel bijzonder als openbaar onderwijs tot haar recht komt.
Deel bericht

Lespakket ‘Privacy’

08.12.18
Het gratis lespakket ‘Privacy’ van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft leerlingen en leraren van groep 7 en 8 de tools om meer zeggenschap te krijgen over hun persoonsgegevens. In 3 lessen van ongeveer 45 minuten leren kinderen wat privacy en persoonsgegevens zijn, ervaren ze waarom organisaties vaak geïnteresseerd zijn in hun gegevens en leren ze welke privacyrechten zij hebben.
Deel bericht

Overleg lerarentekort gaat door zonder PO in Actie en AOb

08.12.18
PvdA-Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul wilde van de minister weten of het nog wel zin heeft het overleg voort te zetten nu twee vakbonden niet meer aan tafel zitten. Slob antwoordt daarop het vertrek van PO in Actie en de AOb hem er niet van weerhoudt om met de andere organisaties, waaronder de PO-Raad en CNV Onderwijs, door te gaan.
Deel bericht

Uden: Maashorst School groeit en maakt zich klaar voor de toekomst

08.12.18
Met de natuur als inspiratiebron werd De Maashorst School gestart en is gekozen voor onderwijs waarbij de persoonlijke ontwikkeling van het kind uitgangspunt is. De natuur biedt enorm veel mogelijkheden en uitdaging tot vanzelfsprekende groei.De wereld is een klaslokaal en van die wereld willen we op De Maashorst School iedere dag optimaal gebruikmaken
Deel bericht

AOb wil 5 procent meer loon in cao primair onderwijs 2019

08.12.18
De AOb wil in de volgende ronde cao-onderhandelingen de loonkloof met het voortgezet onderwijs verder dichten en 5 procent loonsverhoging voor al het onderwijspersoneel in het primair onderwijs. Ook willen de onderhandelaars de functiebeschrijvingen van onderwijsondersteuners en schoolleiders onder de loep nemen
Deel bericht

Schoolleiders PO over de Eindtoets

08.12.18
De keuzevrijheid in eindtoetsen wordt erg gewaardeerd. Scholen kunnen zelf bepalen welke toets het beste aansluit bij hun leerlingen. Over afschaffing van de eindtoets zijn de meningen verdeeld. Verschillende schoolleiders vinden de eindtoets een goede bevestiging van het schooladvies. Andere schoolleiders vinden juist daarom dat de eindtoets niets toevoegt aan het resultaat.
Deel bericht

Veel animo voor vergroenen schoolpleinen

08.12.18
Brabantse scholen maken massaal gebruik van de subsidieregeling voor het toekomstbestendig maken, oftewel 'vergroenen' van schoolpleinen. Om die reden wordt het subsidieplafond verhoogd tot 3,5 miljoen euro; goed voor minimaal 250 groene schoolpleinen. De subsidieregeling wordt bovendien verlengd tot december 2022.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)