Vakbonden en PO-Raad starten cao-onderhandelingen primair onderwijs

07.12.18
De sociale partners in het primair onderwijs zijn gisteren begonnen met de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Vakbonden AOb, CNV Onderwijs, FvOv, FNV Overheid, AVS en werkgeversorganisatie PO-Raad wisselden op 5 december hun inzetbrieven uit als start van de cao-onderhandelingen.
Deel bericht

Uitzetting kinderen na lang verblijf in Nederland onverantwoord

07.12.18
De angst voor uitzetting en de instabiele leefsituatie waaraan ze jarenlang zijn blootgesteld, kan hun hersenfuncties aantasten. De kans dat zij zich nog kunnen aanpassen aan de leefomstandigheden in hun land van herkomst of dat van hun ouders is dan mogelijk uiterst klein. Dat concluderen drie hoogleraren van verschillende vakgebieden.
Deel bericht

Digitale eindtoets afnemen? Zo maak je in 2019 de juiste keuze

07.12.18
De digitale adaptieve Centrale Eindtoets van het CvTE is in 2019 niet beschikbaar voor scholen. Betekent dit nu dat jouw school de digitale eindtoets niet meer kan afnemen? Zeker niet. Drie andere leveranciers, AMN, Diataal en A-Vision bieden een omgeving om de eindtoets digitaal en adaptief af te nemen ...
Deel bericht

Vrijdag zijn de Micro:spelen!

07.12.18
Vrijdag 7 december doen 100 scholen in heel Nederland weer mee aan Expeditie micro:bit! Dit jaar is het een wel hele speciale expeditie: de Micro:spelen. Leerlingen in groep 6, 7 en 8 leren hoe ze de micro:bit kunnen programmeren voor een warming up, piepjestest, sprongenteller, twister, estafette en nog veel meer.
Deel bericht

Steeds meer peuters op Zeeuws-Vlaamse scholen langs de grens

07.12.18
De Zeeuws-Vlaamse scholen aan de grens krijgen steeds meer peuters in de klas. De invoering van startgroepen in het basisonderwijs lijkt een succes. Peuters mogen daar vanaf hun tweede jaar al naar school, in plaats vanaf hun vierde. Ouders krijgen bovendien een fikse korting.
Deel bericht

Kwartiermaker René Peeters: ‘Zet leerkracht en jeugdhulpprofessional zij aan zij’

07.12.18
Jeugdhulpverleners en leerkrachten moeten nauwer samenwerken aan de ontwikkeling van kinderen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bij elkaar brengen van onderwijs, zorg en jeugdhulp en het maken van niet-vrijblijvende lokale afspraken.
Deel bericht

Bijna één op dertig racistische incidenten in scholen

07.12.18
Van de geregistreerde racistische incidenten in 2017 was ruim 3 procent in scholen. Dat meldt het Verwey Jonker Instituut. Scholen scoren met 61 incidenten in 2017 relatief laag. Bij de meeste racistische incidenten was sprake van discriminatie en/of belediging. Racistisch geweld komt veel minder vaak voor dan verbaal racisme.
Deel bericht

Stichting VCO zet directeur niet meer als invaller voor de klas

07.12.18
Het Chr. Onderwijs Harderwijk-Hierden wil directeuren en intern begeleiders niet meer gaan inzetten tijdens een griepepidemie als invaller vanwege het lerarentekort. Dat staat in een brief die aan alle ouders is verstuurd en waarin de scholengroep uitlegt hoe ze met het lerarentekort op hun scholen zullen omgaan als er een griepepidemie komt. 'Dat wordt niet leuk'.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)