Juf Daisy genomineerd voor beste leraar van de wereld

14.12.18
Juf Daisy van basisschool de Vuurvogel in Helmond kan een grote prijs winnen. Ze is één van de genomineerden in de wedstrijd 'beste leraar van de wereld'.De juf won eerder al de prijs voor 'beste leraar van Nederland' en nu kan ze dus ook een internationale prijs winnen. Aan de wedstrijd doen 10.000 leraren uit heel de wereld mee. Daisy zit bij de laatste 50 kandidaten.
Deel bericht

Toets wijzer

14.12.18
Toetsen en examens dragen onvoldoende bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Dat komt doordat de toetspraktijk in verschillende opzichten uit balans is. Dit geldt voor alle onderwijssectoren. De Onderwijsraad adviseert de overheid en de onderwijsinstellingen om toe te werken naar een evenwichtiger toets- en examenpraktijk. Beslissende toetsing neemt veel tijd in beslag.
Deel bericht

Bosbessenschool Drunen geeft veel buiten les: ‘De kennis ligt er voor het oprapen’

14.12.18
De Bosbessenschool in Drunen heeft dertien kinderen. Stichting Scala koestert de innovatieve aanpak van passend onderwijs. Buiten leren is essentieel.Nadat Scala en de Inspectie van het Onderwijs groen licht hadden gegeven, is de Bosbessenschool in januari 2016 van start gegaan, intern bij Wereldwijs.
Deel bericht

Curriculumvernieuwing

14.12.18
Onder de naam Curriculum.nu buigen leraren, schoolleiders en scholen zich over de vraag wat leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten kennen en kunnen. In het voorjaar van 2019 worden de resultaten gepresenteerd. De Onderwijsraad adviseert om een helder onderscheid te maken tussen de verschillende processen die samengaan met curriculumvernieuwing.
Deel bericht

Wereldtopper bezoekt scholen Sevenum

14.12.18
Candy Jacobs, de nummer 2 van de wereld bij het vrouwen skateboarden, was te gast tijdens de tweede activiteit van KERNgezond Sevenum op basisscholen De Dobbelsteen, De Krullevaar en De Horizon. Candy gaf een gastles die in het teken stond van gezond gedrag, genaamd ‘De Held’. Je bent pas een held als je netjes met anderen omgaat en anderen helpt.
Deel bericht

Minister Slob erkent belangrijke rol schoolleider: ‘Ik zie dat veel klappen bij u terechtkomen’

14.12.18
De schoolleider is belangrijk voor de kwaliteit van het onderwijs. Daarom wil ik graag samen met u een agenda ontwikkelen over de positie van de schoolleider. Minister Slob heeft veel waardering voor schoolleiders in het primair onderwijs. Een schoolleider zegt: Goed onderwijs en een goed pedagogisch klimaat, dat zijn onze prioriteiten.
Deel bericht

Met passie werken aan het onderwijs van morgen

14.12.18
De ontwikkelteams van leraren en schoolleiders die samen werken aan bouwstenen voor nieuwe kerndoelen, gaan de laatste fase in. In 2019 zit hun werk erop en is het aan de Tweede Kamer om nieuwe kerndoelen te laten maken die de verouderde vervangen. ,,De kunst is om scholen handvatten te geven, zonder te veel in te vullen wat ze moeten doen.’’
Deel bericht

Minister ziet niets in vierdaagse schoolweek

14.12.18
Minister Slob is niet van plan om een vierdaagse schoolweek structureel toe te staan, nu steeds meer scholen worstelen met een lerarentekort. De minister wil niet verder ingaan op de oproep van de AOb, maar is niet van plan om iets te veranderen in de wet. Het lerarentekort geldt ook als calamiteit en mag in uiterste nood dus reden zijn om kinderen zeven dagen per jaar naar huis te sturen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)