Minister wil verkeersveiligheid rondom scholen vergroten

15.12.18
Het autoluw maken van de schoolomgeving, omdat het goed is voor de verkeersveiligheid rondom scholen. De omgeving van scholen veiliger maken voor fietsers en lopers. Minister Cora van Nieuwenhuizen gaat onderzoeken op welke wijze lopen en fietsen naar school onderdeel kan gaan worden van het programma Gezonde School.
Deel bericht

Gratis Toolbox Mensenrechten op School

15.12.18
Scholen kunnen de Toolbox Mensenrechten op School bestellen. Er is zo veel vraag naar deze Toolbox, dat inmiddels de tweede druk eraan komt. De toolbox bevat informatie over hoe mensenrechten en kinderrechten vorm kunnen krijgen in het schoolbeleid en de klas. Het gaat onder andere over burgerschap, pesten, radicalisering en inspraak van leerlingen.
Deel bericht

Jubileum basisonderwijs voor hoogbegaafden wordt gevierd met scheurkalender

15.12.18
Het basisonderwijs voor hoogbegaafden in Dronten bestaat tien jaar. Daarom heeft de Christiaan Huygensschool een scheurkalender gemaakt. De kalender staat vol wetenswaardigheden en verhaaltjes over en van kinderen met hoogbegaafdheid.‘Wij vinden het één van onze taken om de kennis over hoogbegaafdheid en hoe daarmee om te gaan bij kinderen, te verspreiden.
Deel bericht

Robbe vertelt dat hij homo is en gaat viral

15.12.18
Robbe van 12 vertelde gisteravond zijn ouders voor het eerst dat hij op jongens valt. Dat was een spannend en belangrijk moment voor hem. Vanochtend vertelde hij erover op de radio. Hij kreeg veel reacties op dat gesprek. Robbe zei dat hij heel blij is en opgelucht dat hij er nu eindelijk eerlijk over kan zijn.
Deel bericht

Onderwijsraad: segregatie op scholen neemt toe

15.12.18
De scheiding tussen jongeren uit verschillende sociale groepen op scholen is te groot geworden. Jongeren leren daardoor niet goed hoe ze met verschillen en andersdenkenden moeten omgaan. "Het onderwijs kan hierdoor maar beperkt bijdragen aan sociale samenhang in de samenleving."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)