De overgang van basis- naar voortgezet onderwijs en de invloed van peers op sociale integratie

16.12.18
Hoe zijn de relaties met leeftijdsgenoten in het basisonderwijs van invloed op schoolkeuze, schoolprestaties en sociale integratie op de middelbare school? En wat betekent dit voor de segregatie en (on)gelijkheid in het onderwijs? Deze vragen worden de komende vier jaar onderzocht .
Deel bericht

Sophia-klas’ nieuwe naam voor Plusklassen Stichting Op Kop

16.12.18
Een plusklas is een voorziening om meer- en hoogbegaafde leerlingen onderwijs op maat te bieden. In een plusklas wordt rekening gehouden met de specifieke onderwijsbehoeften van deze kinderen. Op Kop telt zeven bovenschoolse Sophia plusklassen, allemaal met een regionale functie, zodat ook kinderen van andere scholen ervan gebruik kunnen maken.
Deel bericht

Basisonderwijs Temse (België) schakelt over op online aanmelden

16.12.18
Wie zijn kind naar de lagere school wil laten gaan in Temse, zal zich vanaf volgend jaar online moeten aanmelden. Alle basisscholen in Temse stappen namelijk over op het online aanmeldingssysteem. In Temse zitten enkele scholen vol, en vorig jaar werd er aan twee schoolpoorten gekampeerd. Dat willen ze in de gemeente nu vermijden.
Deel bericht

Directeuren en conciërges verdienen ook meer waardering

16.12.18
De totale onderwijssector heeft het zwaar, maar de sector is helaas niet samen aan het strijden voor minder werkdruk en beter salaris. Daarom hebben de dertien directeuren van de Filios Scholengroep in de regio van Oss een brandbrief naar de vakbonden gestuurd.De belangen van het onderwijsondersteunend personeel en directeuren worden niet goed behartigd door de bonden
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)