Nog geen griepepidemie, maar het scheelt niet veel

19.12.18
Het aantal mensen met griepachtige verschijnselen tikt al enkele weken tegen de grens aan waarboven officieel sprake is van een griepepidemie. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM en het NIVEL.In de week van 3 tot en met 9 december bedroeg het aantal mensen dat met griepachtige verschijnselen naar de huisarts ging 47 op de 100.000. De epidemische grens is 51 per 100.000 patiënten.
Deel bericht

Ouders trekken alles uit de kast voor het kerstdiner op school

19.12.18
Leg de lat niet te hoog, is het advies ook van Meester Mark, bekend van zijn boeken over de basisschool. ,,Ga los als je het leuk vindt, maar laat je niet gek maken", zegt Mark van der Werf. Sommige ouders, vooral moeders, gaan helemaal los en vinden het geweldig als hun kind kan shinen met iets dat er mooi uitziet. Maar als het niet je ding is, koop dan gewoon de limonade.
Deel bericht

Stijging aantal zwakke basisscholen Scholen Groep Almere

19.12.18
De inspectie concludeert na een controle in april dat er vier zwakke basisscholen bij zijn gekomen. Het aantal zeer zwakke basisscholen bleef gelijk. De stijging van het aantal zwakke basisscholen heeft volgens de inspectie voor een deel te maken met een nieuw zogeheten toezichtskader. Tegenwoordig wordt er ook gekeken naar de veiligheid en het zicht op hoe leerlingen zich ontwikkelen.
Deel bericht

Minder faalangst en meer motivatie met de training Ik leer leren

19.12.18
Op de Borgmanschool in Groningen geven leraren de training ‘Ik leer leren’. Met deze training ontdekken leerlingen hun eigen manier van leren, zoals het overwinnen van faalangst.
Deel bericht

Aanpak gehoorschade kinderen gezamenlijke verantwoordelijkheid

19.12.18
Circa 17,5 procent van de kinderen tussen negen en elf jaar kampt met een verminderd gehoor. Toch zegt 89,9 procent van de basisscholen geen beleid te hebben om gehoorschade te voorkomen en is 41 procent zelfs niet op de hoogte van het groeiende probleem. Dit blijkt uit onderzoek onder 320 Nederlandse basisscholen door JVC.
Deel bericht

VO aanbod brugklassen

19.12.18
DUO heeft dit product in opdracht van OCW samengesteld om inzicht te bieden in het regionale en lokale aanbod van brugklassen in Nederland. De reden hiervoor is dat het van belang is dat alle leerlingen in Nederland het VO moeten kunnen beginnen in een brugklas waarbij zij het meest gebaat zijn. Voor de ene leerling is dat een categorale brugklas, voor de andere leerling een brede brugklas.
Deel bericht

Brainport Development Eindhoven: 'Leraar spil internationaal onderwijs'

19.12.18
Om scholen in de Brainport-regio internationaler te maken, komt 14,1 miljoen euro beschikbaar. Leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs gaan leren hoe ze een digitaal portfolio kunnen maken. En goede initiatieven van scholen worden breder uitgewerkt. Voorbeeld: een project op basisschool 't Slingertouw, waarbij leraren gekoppeld worden aan expats.
Deel bericht

Basisscholen Medemblik krijgen 15 euro per leerling voor muziekles

19.12.18
Medemblik wil dat meer kinderen kennismaken met muziek. Alle basisscholen in de gemeente kunnen in 2019 15 euro per leerling krijgen voor muziekonderwijs.Scholen mogen zelf bepalen wat zij met het geld doen. Voorwaarde is wel dat ze samenwerken met muziekverenigingen, muziekscholen of zelfstandige muziekdocenten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)