Onzekere kerstvakantie voor dertien hoogbegaafde kinderen (Leiden)

18.12.18
Sinds eind augustus wordt een groep van dertien kinderen voor vier dagen per week opgevangen. Het gaat om kinderen die hoogbegaafd en -sensitief zijn en vaak al jaren thuiszitten omdat regulier onderwijs niet geschikt voor hen is. De wethouder geeft aan dat de gemeente er haar best voor doet dat er geen kinderen thuis komen te zitten maar wij kunnen het initiatief niet structureel financieren,
Deel bericht

Provinciale Onderwijsprijs naar Panningen en Horn

18.12.18
Basisschool Nieuweschool uit Panningen en Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn zijn de winnaars van de Onderwijsprijs Limburg over de periode 2017-2019.Dat maakt de Provincie Limburg bekend. De prijs wordt op 16 januari aan de scholen uitgereikt. De prijswinnaars dingen nu mee naar de Nationale Onderwijsprijs, die in maart 2019 wordt uitgereikt in Leiden.
Deel bericht

Leerlingen kiezen zelf nieuwe directeur

18.12.18
Op de Juliana van Stolbergschool in Waalwijk zoeken ze een nieuwe directeur. Na de kerstvakantie komen er daarom mensen solliciteren. Bijzonder: leerlingen van de school mogen zelf hun nieuwe directeur kiezen. De kinderen krijgen les in het voeren van een sollicitatiegesprek. Ook namen ze een video op waarin ze mensen oproepen om te solliciteren.
Deel bericht

Inspectie moet ook in de rapportages duidelijk onderscheid maken tussen haar twee rollen

18.12.18
De Inspectie van het Onderwijs moet ook in de rapportages duidelijk onderscheid maken tussen haar controlerende en stimulerende rol. Een motie met die strekking werd deze week in de Tweede Kamer aangenomen.Ook verzocht de Kamer de regering om door de inspectie onderzoek te laten doen naar de zijinstroom in het onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)