Bergen op Zoom: Negen basisscholen krijgen eigen bibliotheek

13.01.19
Negen Bergse basisscholen krijgen vanaf het schooljaar 2019-2020 een bibliotheek op school. Daarmee komt het aantal scholen waar het project 'De bieb op school' is uitgerold op zestien. Met het initiatief moet laaggeletterdheid worden bestreden. Het taalniveau van leerlingen die van de basisschool af komen is in 25 procent van de gevallen niet hoog genoeg.
Deel bericht

Basisschool op IJburg sluit deuren: 'Drie aanmeldingen voor een kleuterklas is te weinig'

13.01.19
Openbare basisschool Olympus op IJburg sluit vanaf schooljaar 2020-2021 haar deuren. Wethouder Moorman gaf eerder al aan dat er teveel basisscholen zijn in de stad. Twintig procent van deze scholen zit onder de 'opheffingsnorm', wat betekent dat ze minder dan 196 leerlingen hebben. Het is zonde als er onderwijsgeld verloren gaat aan lege klassen.
Deel bericht

Slob hekelt kale ranglijstjes met eindtoetsscores

13.01.19
Ranglijsten op basis van alleen de eindtoetsscores zijn zeer onwenselijk. Dat benadrukt onderwijsminister Arie Slob in reactie op Kamervragen over de verplichte eindtoets in het SO en SBO. De verplichting om een eindtoets af te nemen betekent echter niet, zo laat Slob in deze reactie op Kamervragen weten, dat alle leerlingen in het sbo en so de toets gaan maken
Deel bericht

Scholen Barneveld variëren erop los met continuroosters

13.01.19
Steeds meer kinderen in de gemeente Barneveld eten hun lunchbammetjes op school. Rust voor de kinderen. Dat is een veelgehoord argument van voorstanders van het continurooster. Opmerkelijk is dat dezelfde reden gebruikt wordt om het juist níet in te voeren. Uit een belrondje langs vijf scholen blijkt bovendien dat het ene continurooster het andere niet is.
Deel bericht

Slob: staken mag nu eenmaal

13.01.19
Minister Slob wil geen oordeel vellen over de staking die leraren hebben aangekondigd. Leraren hebben het recht om te staken en het staat hun dus vrij om daarvoor te kiezen om hun klachten en eisen kracht bij te zetten, zegt hij.Slob ziet ook wel dat er nog problemen zijn voor het onderwijs en dat die niet een-twee-drie zijn opgelost en noemt daarbij bijv. de hoge werkdruk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)