Werken aan onderwijskwaliteit, zet de volgende stap!

12.01.19
Weet u aan welke touwtjes u moet trekken om het onderwijs op uw scholen nog beter te maken? Hoe u kunt bijsturen als het even minder goed gaat? Of hoe u het gesprek over onderwijskwaliteit effectief kunt voeren met ouders, leraren en anderen in en om de school?
Deel bericht

Leerlingen Emmer basisschool gaan iedere dag gymmen

12.01.19
Meer rust in de klas, blije kinderen en een betere concentratie. Dat hoopt de Kardinaal Alfrinkschool in Emmen de komende twee jaren te bereiken met een nieuw project. Vanaf deze week krijgen leerlingen van de basisschool elke dag gymles van een vakdocent. De gymlessen vinden niet alleen plaats in het gymlokaal. Ook de omgeving van de school wordt ingezet.
Deel bericht

Juf Petra leert kinderen spelenderwijs rekenen en wint daarmee een prijs

12.01.19
Met een nieuwe methode voor de rekenles wint juf Petra Kroon van ckc de Holtenhoek in Vries de Onderwijsprijs van Drenthe voor het primair onderwijs.Ze was niet tevreden met het aanbod om kinderen te leren rekenen en bedacht zelf iets nieuws. De kinderen leren nu op een speelse manier rekenen en combineren dit met bewegingsactiviteiten
Deel bericht

Problemen basisonderwijs ook bij dorpsschooltjes

12.01.19
Ook in kleine dorpsscholen zoals die in Swartbroek zijn de leerkrachten klaar om actie te voeren voor hogere salarissen en lagere werkdruk."Op een kleine school is het echt niet relaxter voor de leraren dan op een grote school. Dat is een misvatting.”
Deel bericht

Lege klaslokalen door griepgolf. ‘Er moet nu écht wat worden gedaan aan het lerarentekort’

12.01.19
Steeds meer klassen worden naar huis gestuurd als de leraar ziek is, doordat er niet voldoende vervangers zijn. De huidige griepgolf maakt het personeelstekort in het onderwijs pijnlijk zichtbaar, zegt de AOb.De lege vervangingspoules zijn een probleem dat de onderwijsbond jaren geleden al zag aankomen. De voorwaarden in de poules zijn slecht.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)