Ruim 1000 scholen en BSO’s ruimen zwerfafval op

22.02.19
In aanloop naar de 17e Landelijke Opschoondag van NederlandSchoon op 23 maart slaan tussen 18 en 23 maart meer dan 1000 scholen en BSO’s de handen ineen om zwerfafval op te ruimen. Basisscholen en BSO’s uit heel Nederland kunnen zich opgeven via supportervanschoon.nl.
Deel bericht

Buitensportnet zet landelijke winactie op voor scholen

22.02.19
Scholen door heel Nederland kunnen een uniek en multifunctioneel buitensportnet winnen. De initiatiefnemers hebben een landelijke actie opgezet, waar iedere school aan mee kan doen. De 5 scholen met de meeste deelacties op social media en de 5 scholen met beste verhaal worden genomineerd voor de loting op 29 mei tijdens de volleybalinterland Nederland – Bulgarije.
Deel bericht

Nieuwe handreiking Ouderraadpleging op infowms

22.02.19
Versterking medezeggenschap heeft een nieuwe handreiking Ouderraadpleging gepubliceerd op www.infowms.nl. In de handreiking staan tips voor de organisatie van een ouderraadpleging met een helder stappenplan en (praktijk)voorbeelden. Scholen zijn in een aantal gevallen wettelijk verplicht de ouders te raadplegen.
Deel bericht

Ouderorganisaties willen integrale aanpak thuiszitters

22.02.19
Twee ouderorganisaties dringen er bij de Tweede Kamer op aan de thuiszittersproblematiek integraal aan te pakken met behulp van de adviezen uit het recent verschenen rapport van Marc Dullaert. Ouders en Onderwijs toont een overzicht van de problemen waar ouders in de praktijk tegenaan lopen.
Deel bericht

Julia (11) gaat al 1,5 jaar niet naar school

22.02.19
Er zijn steeds meer kinderen die lange tijd niet naar school gaan. Politici maken zich grote zorgen over deze groep, die thuiszitters worden genoemd. Julia van 11 is ook een thuiszitter. Ze gaat al anderhalf jaar niet naar school. Julia is hoogbegaafd en volgens haar moeder paste het werk op haar laatste school niet goed bij Julia. Ze werd niet genoeg uitgedaagd en verveelde zich.
Deel bericht

Zelf school starten? Wetsvoorstel maakt van onderwijs businessmodel

22.02.19
De Tweede Kamer buigt zich momenteel over een wetsvoorstel dat het makkelijker maakt om zelf een basisschool of middelbare school op te zetten. Misha van Denderen, initiatiefnemer van Scholen voor Persoonlijk Onderwijs is niet enthousiast. In deze vorm zullen kleine goedbedoelde initiatieven niet van de grond komen en profiteren vooral grote commerciële onderwijspartijen.
Deel bericht

Gesprekken cao verlopen constructief, maar vragen meer tijd

22.02.19
Op 1 maart aanstaande verloopt de huidige cao voor het primair onderwijs. Doordat er nog geen nieuw akkoord is, loopt de cao na 1 maart door. De onderhandelingen verlopen constructief, maar de gesprekken vragen meer tijd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)